27 ביוני 2018

״סטייק״ דלעת עם סלט חסות


בואו לא נעשה מזה מה שזה לא.
זו ארוחת קיץ קלילה, מזינה ומאד ידידותית ויפה.
דלעת צלויה באהבה עם סלט לבבות חסה חמצמץ וקריספי.
לא פיזרנו אבק כוכבים, אבל נשבעת לכם, זה מרגיש שכן!
אבא היה אומר:
בובה יפה של אבא (זו אני למי שתוהה)
תכף קיץ, צריך לרזות.
אז אמר!
קיץ קל,
אהבה גדולה,
רונה



 ל״סטייק״ דלעת:
תלוי בעונה, יש כל מיני סוגי דלעות, כל דלעת תעבוד כאן.
חצאי דלעות
שמן זית
חומץ בלסמי מעולה
שבבי צ׳ילי יבשים
מלחפלפל
למי שאוהבת את הדלעת שלו מתוקה יכול להוסיף מייפל
לסלט חסות:
עלי חסות, עדיף לבבות, שטופים ויבשים לחלוטין
פרוסות פרמז׳ן דקיקות
לויניגרט:
כוס שמן זית (או אחר לפי הטעם)
1/3 חומץ אורז (או חר לפי הטעם)
2 כפות חרדל דיז׳ון
אפשר להכין חצי ואף פחות מכמות הויניגרט, העיקר לשמור על היחס בין המרכיבים



לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות. מנקים את הדלעת מהסיבים והגרעינים. חורצים אותה בעזרת סכין חדה כמו בצילום, מטפטפים קצת שמן, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור עד שהדלעת עשוייה, הזמן תלוי בגודל ובעובי הדלעת. לי לקח כ40 דקות.


2. בינתיים מכינים את הויניגרט, מוזגים חומץ וחרדל לקערה ומערבבים, ובעזרת מטרפה מערבבים את השמן פנימיה, כל פעם כף או שתיים עד שהשמן נטמע ורק אז מוסיפים עוד.
3. מערבבים את החסה עם הויניגרט, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את גילוחי הגבינה.



4. מערבבים 2 כפות שמן עם כף חומץ בלסמי ומורחים על הדלעת שיצאה מהתנור. מפזרים את שבבי הצ׳ילי ומכניסים לתנור במצב גריל לכ10 דקות או עד שהדלעת משחימה ואפילו קצת נחרכת.
5. מגשים חם, בליווי כף הגשה וליד הסלט.




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: