30 בנובמבר 2016

עוגת שוקולד חלומית מכוסה בענן מרנג במיוחד ליומולדת 5 לבלוג!

זהו פוסט יומולדת 5 לבלוג, כפרה עליו, כמה שאני גאה בו ובה! ואיך נחגוג יומולדת בלי עוגה?
מי שמכיר אותי יודע ששוקולד אינו הבחירה הראשונה שלי, ועל כן, מה שאגיד זו האמת הפשוטה והיפה.
אפינו עוגה מהסרטים. עוגה בעלת מספר מרקמים. שכבה ראשונה - עוגה מעורבבת בסיר אחד, שכבה שניה - ממרח מהחלומות, ושכבה שלישית - מרנג רך ואורירי כמו ענן. העוגה גדולה ונדיבה וגם יפה וחגיגית - ממש מלכת היומולדת.
אין לתאר את הביס הזה! תשאלו את מירב ללין, היא איבדה את ההכרה מהטעימה הראשונה ורק ביס נוסף נסך בה חיים חדשים.
כל הכבוד לסיווקי, שהכינה ארוחה מדהימה ולא חדלה מלהפתיע, בכל אותה שבת, שהיתה לא פחות ממענגת.
שבת מקסימה
חורף בכייף,
אהבה גדולה,
רונה

מתכון זה נלקח בשינויים ממש קלילים מהבלוג המהמם Half Baked Harvest


לעוגה:
220 גרם חמאה
2 כפות אבקת קקאו משובחת!
1 כוס קפה מוכן לשתייה 240 מ״ל
2 כוסות קמח רגיל
1 + שליש כוסות סוכר
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס יוגורט (הכי טעים יוגורמה)
לשכבה החלומית: 
2 פחיות של חלב מרוכז (כ2 וחצי כוסות)
120 גרם שוקולד מריר איכותי
למרנג: 
6 חלבונים
3/4 כוס ועוד 2 כפות אבקת סוכר
1 +1/2 כפית חומץ
3 כפיות קורנפלור
1 + 1/2 כפות אבקת קקאו משובחת
 להגשה:
אבקת סוכר ופטלים טריים (לא חובה)
 


לעבודה: 
1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 25X38, משהו כזה, אני השתמשתי בתבנית גדולה יותר (30X40) והעוגה יצאה שטוחה יותר והיה מעולה!!
2. בסיר מעל להבה נמוכה ממיסים את החמאה עם האבקת קקאו והקפה. מערבבים עד שנמס וחלק ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים, הבלילה לא חייבת להיות ממש חלקה. מוסיפים את הביצים, הוניל וניוגורט ושוב מערבבים עד שמעורבב, לא נורא אם לא חלק לגמרי. מעבירים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור. זמני האפייה ישתנו עם גודל התבנית, ככל שהתבנית קטנה יותר, זמן האפייה יתארך. העיקר לא לאפות יותר מדי, כשקיסם יוצא עם פירורים לחים זה הזמן להוציא את העוגה מהתנור. לי לקח 12 דקות ובמתכון המקורי, אם המידות המקוריות של התבנית 20 דקות. משאירים את התנור עובד.
3. בזמן שהעוגה בתנור, מעמידים סיר קטן מעל להבה נמוכה ומערבבים את החלב המרוכז עם השוקולד, תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס. מסירים מהאש. מוזגים את ממרח השוקולד על פני כל העוגה.



4. מקציפים את החלבונים בקערת מערבל נקייה, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף לקצב יציב מאד, אך עומדים על המשמר לא להקציף יתר על המידה. הקצף אמור להיות יציב ולעמוד בשפיץ זקור על המקציף כשמוציאים אותו מהמערבל. מוסיפים את החומץ ומערבלים עד שנטמע. מוסיפים את הקורנפלור והקקאו דרך מסננת דקה ומקפלים בעדינות.
5. מעבירים בעזרת כף את המרינג על כל משטח העוגה ובעזרת גב הכף עושים צורות יפות, כמו בתמונה. מכניסים לתנור לכ15 דקות או עד שפני המרינג יבשים למגע. שימו לב שהמרינג לא אמור להיות קשה אלא רק יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר.


6. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ופטלים טריים. העוגה יכולה להישאר בחוץ ולא זקוקה לקירור והיא מעולה גם יום אחרי...


פורסם ליומולדת שנה: טארט לימון
פורסם ליומולדת שנתיים: לביבות תפוחי עץ
פורסם ליומולדת שלוש: עוגת שוקולד משובחת בסיר אחד
פורסם ליומולדת ארבע: תותים עם זאביונה קוואנטרו






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


7 תגובות:

  1. היי סיוון העוגה נראית מעולה!!!! המידות של התבנית לא ככ ברורות לי וגם כוס הקפה, כוס מים רותחים עם קפה נמס??? את המרנג יש לאפות בטורבו? תודה מראש

    השבמחק
  2. הי מלי, צודקת לגמרי, השמטתי ספרה. תיקנתי. לגבי הקפה כן כוס, כלומר 240 מל של קפה לשתייה, נס, אמריקנו... מה שיש. אני אופה הכל בטורבו.

    השבמחק
  3. היי סיון, תודה על המתכון. נראה מעולה.
    שתי שאלות:
    מהי הכמות של הסודה לשתייה? 1 כפית?
    חלב מרוכז- הכוונה ל 2 פחיות של 390 גר' כךל אחת? הכמות לא גדולה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, כן כפית של סודה לשתיייה - תודה תיקנתי. לגבי החלב המרוכז זה נשמע הרבה אבל העוגה גדולה וזה יוצר בסופו של דבר שכבה לא עבה, אבל מדוייקת על העוגה.
      תודה על הברכות!

      מחק
  4. ולא פחות חשוב... מזל טוב ל"יום ההולדת" ��

    השבמחק