13 בספטמבר 2016

וואיט פיש סאלאד או סלט של דג מעושן

אם אתם שואלים אותי, סבתא חיה עליה השלום, עלתה מרוסיה עם מקרל מעושן בכיסים של המעיל. כשהייתי מבקרת אותה, בדירה שלה בשנקין, היינו מנשנשות כזה על לחם של פעם.
לא מבינה איך סלט הטונה עף על עצמו בכל סנביצ׳ון, וזה המקרל יושב בשקט ומחכה להזמנה מיוחדת.
אז הנה לנו הזדמנות חגיגית במיוחד!
מנה ראשונה קלילה, לצד חלה מתוקה או נשנוש על לחם כפרי עם הוודקה לכבוד השנה החדשה - סאלוט!
תודה לסיווקי על שנה של טעמים נפלאים, יצירתיות ועשייה מתוך תשוקה.
תודה לכם שאתם אהובים ומתוקים, שתהייה לכם שנה בדיוק כזו!
אהבה גדולה, רונה




לוואיט פיש סאלאד: תכפילו, תשלשו ותכפילו במכפלות...
2 פילטים של מקרל מעושן (בעישון חם) כ-250 גרם
כף גדושה מיונז (מיונז סופר איכותי או כמוני - לייט!)
1 כפית גרד לימון
1 כף מיץ לימון טרי
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 שאלוט קצוץ קטן
מלח
* אם אין בעיה של כשרות - אפשר ורצוי להמיר את המיונז בחצי חצי מיונז ושמנת חמוצה.


לעבודה:
1. מערבבים בקערה את המיונז, גרד לימון, מיץ לימון, סלרי ושאלוט.
2. מסירים את העור מהפילטים ומסירים עם יש את העצמות הקטנות שבשולי הפילה. מפרקים בעזרת מזלג או בעזרת האצבעות - כמוני, ישר לתוך הקערה עם הרוטב, מערבבים בעזרת מזלג. טועמים ומוסיפים מלח. מעבירים לצלחת הגשה.




חג שמח!!!





Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. תודה. תודה ועוד אחת.
    העלית זיכרונות וטעמים מלפני יובלות. הורי הגיעו מרוסיה והבית היה מלא בריחות וטעמים של אז.
    העליות האחרונות אמנם הביאו אתם משהו מניחוחות העבר, אבל משהו שולי. ועל כן תודה.

    השבמחק
  2. אחלה מתכון,רק מספר הערות, בתור אחד שמעשן דגים ומכין סלטי דגים מעושנים בתדירות לא נמוכה -

    אין ממש הבדל בשומן בין עישון חם או קר, מעבר לכך שבעישון קר הבשר לא מתבשל ובעישון חם כן. אמנם דג בעישון קר יהיה פחות סיבי, אבל פה ההבדלים מסתיימים. בנוסף, מניסיון, אני ממליץ לך לנסות לשלב שמנת חמוצה במקום המיונז - זה יוצא מופלא.

    אה, ואם אהבת מקרל בעישון חם, אני ממליץ לך לנסות סלט מהרינג מעושן. הנאה מובטחת.

    השבמחק
    תשובות
    1. לגבי השומן התיעצתי עם ספק הדגים שלי. נשמע לי הגיוני שבתהליך החימום הדג מאבד שומן...
      לגבי השמנת החמוצה, הסיבה שהורדתי מהמתכון - בגלל החג ויש כל כך הרבה משפחות ששומרות כשרות, אבל אני אוסיף הערה על כך - תודה!!!

      מחק