כל השבוע, היא (סיווקי) הטריפה אותי! ״נכין תירס על המנגל״. שבוע!!! יום יום בלי להתבלבל.
הגיע יום שבת, ואתו הגעתי גם אני כהרגלי להכנת פוסטים לבלוג, ואז היא אמרה: ״רונה, לא יהיה היום מנגל, אין לי כח. נכין גלידה״. גלידה? גלידהההה??? לא! אין צ׳אנס! מיד הבנתי שרק צרחות יעבדו, זה תמיד עובד, וכך היה!
הדלקתי אש, שלא יהיה פה בלבול והמשכנו מנקודה זו.
עכשיו תקשיבו לי טוב: אין ולא יהיה בעולם תירס כזה. אם אני לא באובר וויט, אני לא עוצרת! חובה להכין!
קלי קלות וטעים בצורה יוצאת דופן!
חג שמח חברים טובים שלי
היו שמחים ותדליקו אש, זה עושה את הכל טעים.
אהבה גדולה,
רונה
לתירס ״קפה האבאנה״:
6 פלחי תירס
6 שיפדי עץ
3 כפות גדושות מיונז (ליט סבבה)
3 כפות גדושות שמנת חמוצה (יוגורט סבבה)
1/4 כפית כמון טחון (אני ויתרתי, מאד לא אוהבת כמון)
קורט מלח
2 כוסות גבינת קוהיטה מגוררת (אם מוצאים) אני השתמשתי בפטה יבשה, אפשר גם בפרמזן
צ׳ילי טחון או פפריקה חריפה מעושנת לפיזור על התירס המוכן
פלחי ליים
לעבודה:
1. מבשלים את קלחי התירס, חשוב להחדיר לקלחים לחות לפני הנחתם על הגריל. במתכון המקורי מציעים להכניס למיקרו בכלי מכוסה לכ5 דקות. אני שמתי את הקלחים בסיר מלא מים, הבאתי לרתיחה, כיביתי את האש וכיסיתי את הסיר במכסה ל10 דקות. הוצאתי והחדרתי לכל תירס שיפוד עץ שהיה מושרה במים כ10 דקות.
2. בינתיים מערבבים בקערה את המיונז, שמנת, כמון ומלח. מכינים את הצ׳ילי הטחון ואת הגבינה המגוררת.
3. מניחים את התירס על הגריל עד שנכרח מכל הכיוונים. מיד מברישים קלות כל קלח בתערובת המיונז שמשמשת כאן כדבק לגבינה. מגלגלים על הגבינה ומפזרים את הצ׳ילי מעל. יש לעבוד די בזריזות כי החום של התירס אמור להמיס קצת את הגבינה. מגישים מיד עם פלחי הליים.
המתכון הכי מנצח לגריל - קבב בפיתה. לינק למתכון כאן.
הגיע יום שבת, ואתו הגעתי גם אני כהרגלי להכנת פוסטים לבלוג, ואז היא אמרה: ״רונה, לא יהיה היום מנגל, אין לי כח. נכין גלידה״. גלידה? גלידהההה??? לא! אין צ׳אנס! מיד הבנתי שרק צרחות יעבדו, זה תמיד עובד, וכך היה!
הדלקתי אש, שלא יהיה פה בלבול והמשכנו מנקודה זו.
עכשיו תקשיבו לי טוב: אין ולא יהיה בעולם תירס כזה. אם אני לא באובר וויט, אני לא עוצרת! חובה להכין!
קלי קלות וטעים בצורה יוצאת דופן!
חג שמח חברים טובים שלי
היו שמחים ותדליקו אש, זה עושה את הכל טעים.
אהבה גדולה,
רונה
לתירס ״קפה האבאנה״:
6 פלחי תירס
6 שיפדי עץ
3 כפות גדושות מיונז (ליט סבבה)
3 כפות גדושות שמנת חמוצה (יוגורט סבבה)
1/4 כפית כמון טחון (אני ויתרתי, מאד לא אוהבת כמון)
קורט מלח
2 כוסות גבינת קוהיטה מגוררת (אם מוצאים) אני השתמשתי בפטה יבשה, אפשר גם בפרמזן
צ׳ילי טחון או פפריקה חריפה מעושנת לפיזור על התירס המוכן
פלחי ליים
לעבודה:
1. מבשלים את קלחי התירס, חשוב להחדיר לקלחים לחות לפני הנחתם על הגריל. במתכון המקורי מציעים להכניס למיקרו בכלי מכוסה לכ5 דקות. אני שמתי את הקלחים בסיר מלא מים, הבאתי לרתיחה, כיביתי את האש וכיסיתי את הסיר במכסה ל10 דקות. הוצאתי והחדרתי לכל תירס שיפוד עץ שהיה מושרה במים כ10 דקות.
2. בינתיים מערבבים בקערה את המיונז, שמנת, כמון ומלח. מכינים את הצ׳ילי הטחון ואת הגבינה המגוררת.
3. מניחים את התירס על הגריל עד שנכרח מכל הכיוונים. מיד מברישים קלות כל קלח בתערובת המיונז שמשמשת כאן כדבק לגבינה. מגלגלים על הגבינה ומפזרים את הצ׳ילי מעל. יש לעבוד די בזריזות כי החום של התירס אמור להמיס קצת את הגבינה. מגישים מיד עם פלחי הליים.
המתכון הכי מנצח לגריל - קבב בפיתה. לינק למתכון כאן.
הפעם הרסתן אותי סופית.
השבמחקאני מתה על הכתיבה של רונה , היא אלופה !
והתירס... מרגישה כמו מילה קוניס בסרט ״ ידידים פלוס ״ , ואת כל הטעם והריח של קפה הוואנה בסוהו. תודה תודה !
איזה כייף!
מחקאפשר גם בלי מיונז?
השבמחקשווה נסיון...
מחקנראה פשוט מדהים. האם אפשר להכין את המנה מראש ולשמור על חום בתנור?
השבמחקממש לא, היישר מהגריל למרוח לפזר גבינה ולהגיש.
מחק