שתדעו לכם שהעוגה הזו ואני חברות הכי טובות. זו עוגה שנראית אולי משעממת ומוכרת, אבל אני יכולה להבטיח לכם שאם יש בכם חיבה לפירות יבשים, אתם תמותו עליה, וזה יהיה לנצח!
אין בה חמאה וגם לא שמן, מעט מאד סוכר, עוד פחות מזה קמח, והיא עושה את העבודה כמו חטיף משובח!
חובה לפרוס דק, נשמרת טעימה וטרייה ימים רבים, אפשר להקפיא, בקיצור - עוד להיט מהמח הקדחתני של אמא מילי. כפרה עליה!
קנקנצ׳יק תה
עוגה משובחת
ט״ו בשבט שמח ופורח
אהבה גדולה
רונה
לעוגת פירות יבשים:
מצרכים ל2 עוגות בגודל אינגליש
400 גרם אגוזי מלך (או תערובתאגוזים) שבורים לחתיכות גסות
300 גרם משמשים יבשים חתוכים כמו בתמונה בהמשך
100 גרם תאנים יבשות פרוסות כמו המשמשים
300 גרם צימוקים לבחירתכם
4 ביצים
160 גרם קמח רגיל
180 גרם סוכר
כף קינמון טחון
לעבודה:
1. מחממים תנור ל150 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש במעט שמן ומניחים ניירות אפייה להבטחת שחרור קל מהתבנית.
2. מערבבים בקערה את כל הפירות היבשים והאגוזים עם הקמח והקינמון.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוזגים את תערובת הביצים אל תערובת הפירות היבשים ומערבבים, עדיף בידיים (זה כייף).
4. מעבירים את הבלילה ל2 התבניות ומהדקים בעזרת גב של כף היטב את הבלילה עם דגש על פינות התבנית.
4. אופים את העוגות כ45 דקות עד שעה. העוגה צריכה להיות יבשה מבחוץ אך עדיים רכה כשלוחצים עליה במרכז.
5. משחררים את העוגות מהתבניות ונותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר. פורסים אותן בעזרת סכין לחם בתנועות ניסור ומגישים. העוגה נשמרת מעולה עטופה בניילון נצמד במקפיא.
לינקים למתכונים לטו בשבט:
טארט צנוברים ודבש
כדורי קוקוס ושקדים
פולקע ממולאים
עוגיות שקדים
אורז צבעוני
אין בה חמאה וגם לא שמן, מעט מאד סוכר, עוד פחות מזה קמח, והיא עושה את העבודה כמו חטיף משובח!
חובה לפרוס דק, נשמרת טעימה וטרייה ימים רבים, אפשר להקפיא, בקיצור - עוד להיט מהמח הקדחתני של אמא מילי. כפרה עליה!
קנקנצ׳יק תה
עוגה משובחת
ט״ו בשבט שמח ופורח
אהבה גדולה
רונה
לעוגת פירות יבשים:
מצרכים ל2 עוגות בגודל אינגליש
400 גרם אגוזי מלך (או תערובתאגוזים) שבורים לחתיכות גסות
300 גרם משמשים יבשים חתוכים כמו בתמונה בהמשך
100 גרם תאנים יבשות פרוסות כמו המשמשים
300 גרם צימוקים לבחירתכם
4 ביצים
160 גרם קמח רגיל
180 גרם סוכר
כף קינמון טחון
לעבודה:
1. מחממים תנור ל150 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש במעט שמן ומניחים ניירות אפייה להבטחת שחרור קל מהתבנית.
2. מערבבים בקערה את כל הפירות היבשים והאגוזים עם הקמח והקינמון.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוזגים את תערובת הביצים אל תערובת הפירות היבשים ומערבבים, עדיף בידיים (זה כייף).
4. מעבירים את הבלילה ל2 התבניות ומהדקים בעזרת גב של כף היטב את הבלילה עם דגש על פינות התבנית.
4. אופים את העוגות כ45 דקות עד שעה. העוגה צריכה להיות יבשה מבחוץ אך עדיים רכה כשלוחצים עליה במרכז.
5. משחררים את העוגות מהתבניות ונותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר. פורסים אותן בעזרת סכין לחם בתנועות ניסור ומגישים. העוגה נשמרת מעולה עטופה בניילון נצמד במקפיא.
לינקים למתכונים לטו בשבט:
טארט צנוברים ודבש
כדורי קוקוס ושקדים
פולקע ממולאים
עוגיות שקדים
אורז צבעוני
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה