אני, אומרים לי דים סאם, עולה בי חיוך של ילדה שמנה, הבנתי, שלא משנה מה הגודל שלהם, אני אוכלת עשירייה... למה?
כי בצק מאודה וחמים שמחבק באהבה גדולה כל טוב - זו אני!
אנחנו בחרנו את המילוי הקלאסי של שרימפס ועוף, אפשר ככה ואפשר זה או זה, בקרוב גם נפרסם מתכון צימחוני.
כולנו הכנו, כל אחת בתורה החזיקה דף ביד, מילאה, הצמידה קצוות וסובבה, כל אחת והיינו ארבע תרמה את חלקה, בלי ניסיון קודם, בלי הסברים מסובכים, ממש קלי קלות.
אם מכינים הרבה, אפשר להקפיא וכשמתחשק להפשיר ולאדות.
אל תבהלו ואל תתעצלו, מתכון שווה במיוחד ואתם תודו לסיווקי על השיעור הזה.
שיהיה שבוע מקסים,
אהבה גדולה,
רונה
לדים סאם:
לכ-35 גדולים
1 ק״ג שרימפים מופשרים ויבשים. אפשר גם טריים כמובן.
250 גרם בשר עוף טחון
4 בצלים ירוקים, חלק ירוק בהיר ולבן בלבד, קצוצים דק דק דק
3 שיני שום, קצוץ דק דק דק
ג׳ינג׳ר טרי בגודל אגודל, קצוץ דק דק דק
1/2 פחית ערמוני מים (לא חובה, מוסיף קראנצ׳יות) קצוצים דק
1 כף (מחוקה) קורנפלור
2 כפות שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות סויה
1 חבילה של דפי וון טון מופשרים, להשיג במזרח מערב
לרוטב:
מערבבים בקערה קטנה:
3 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
1 כף שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כפית שמן צ׳ילי לאוהבי החריף
לעבודה:
1. קוצצים את השרימפס גס. מערבבים בקערה עם העוף, הבצל ירוק, השום, הג׳ינג׳ר וערמוני המים.
2. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור, שמן שומשום, סוכר, מלח, פלפל שחור וסויה. מוסיפים לתערובת השרימפס. מערבבים היטב.
3. מכינים תבנית עטופה בניילון נצמד. מניחים דף וואן טון ביד שמאל (לימנים), עליו מניחים כף גדושה מתערובת השרימפס. מצמידים את 4 פינות הדף בעזרת יד ימין. לא מדביקים, רק מצמידים, בהמשך הם יפרדו...
4. בעזרת יד ימין מחבקים בעדינות את הוואן טון כך שהפינות יצמדו לצדדים ודוחפים את המלית בעדינות למעלה בזמן החיבוק, כך שהמילוי יבצבץ מלמעלה. זהו. מניחים על התבנית.
5. ממשיכים כך עם הדפים עד שנגמרת המלית. מקפיאים לכחצי שעה את המגש. אפשר להכין מראש ולעטוף ולהקפיא עד השימוש. אם מקפיאים מפשירים לפני האידוי.
6. ממלאים במים סיר ברוחב מתקן האידוי, מרפדים את מגשי האידוי בעלי כרוב או חסה ומסדרים את הדים סאם מעל. מאדים מעל מים רותחים כ20 דקות או עד שהדפים רכים והמילוי מבושל.
7. מגישים את הדים סאם חם עם הרוטב בצד.
לינקים למתכונים שפורסמו בעבר:
פורסם לפני 4 שנים: חמין
פורסם לפני שלוש שנים: טארט לימון
פורסם לפני שנתיים: מרק תירס
פורסם לפני שנה: עוגת כרובית
כי בצק מאודה וחמים שמחבק באהבה גדולה כל טוב - זו אני!
אנחנו בחרנו את המילוי הקלאסי של שרימפס ועוף, אפשר ככה ואפשר זה או זה, בקרוב גם נפרסם מתכון צימחוני.
כולנו הכנו, כל אחת בתורה החזיקה דף ביד, מילאה, הצמידה קצוות וסובבה, כל אחת והיינו ארבע תרמה את חלקה, בלי ניסיון קודם, בלי הסברים מסובכים, ממש קלי קלות.
אם מכינים הרבה, אפשר להקפיא וכשמתחשק להפשיר ולאדות.
אל תבהלו ואל תתעצלו, מתכון שווה במיוחד ואתם תודו לסיווקי על השיעור הזה.
שיהיה שבוע מקסים,
אהבה גדולה,
רונה
לדים סאם:
לכ-35 גדולים
1 ק״ג שרימפים מופשרים ויבשים. אפשר גם טריים כמובן.
250 גרם בשר עוף טחון
4 בצלים ירוקים, חלק ירוק בהיר ולבן בלבד, קצוצים דק דק דק
3 שיני שום, קצוץ דק דק דק
ג׳ינג׳ר טרי בגודל אגודל, קצוץ דק דק דק
1/2 פחית ערמוני מים (לא חובה, מוסיף קראנצ׳יות) קצוצים דק
1 כף (מחוקה) קורנפלור
2 כפות שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות סויה
1 חבילה של דפי וון טון מופשרים, להשיג במזרח מערב
לרוטב:
מערבבים בקערה קטנה:
3 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
1 כף שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כפית שמן צ׳ילי לאוהבי החריף
לעבודה:
1. קוצצים את השרימפס גס. מערבבים בקערה עם העוף, הבצל ירוק, השום, הג׳ינג׳ר וערמוני המים.
2. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור, שמן שומשום, סוכר, מלח, פלפל שחור וסויה. מוסיפים לתערובת השרימפס. מערבבים היטב.
3. מכינים תבנית עטופה בניילון נצמד. מניחים דף וואן טון ביד שמאל (לימנים), עליו מניחים כף גדושה מתערובת השרימפס. מצמידים את 4 פינות הדף בעזרת יד ימין. לא מדביקים, רק מצמידים, בהמשך הם יפרדו...
4. בעזרת יד ימין מחבקים בעדינות את הוואן טון כך שהפינות יצמדו לצדדים ודוחפים את המלית בעדינות למעלה בזמן החיבוק, כך שהמילוי יבצבץ מלמעלה. זהו. מניחים על התבנית.
5. ממשיכים כך עם הדפים עד שנגמרת המלית. מקפיאים לכחצי שעה את המגש. אפשר להכין מראש ולעטוף ולהקפיא עד השימוש. אם מקפיאים מפשירים לפני האידוי.
6. ממלאים במים סיר ברוחב מתקן האידוי, מרפדים את מגשי האידוי בעלי כרוב או חסה ומסדרים את הדים סאם מעל. מאדים מעל מים רותחים כ20 דקות או עד שהדפים רכים והמילוי מבושל.
7. מגישים את הדים סאם חם עם הרוטב בצד.
לינקים למתכונים שפורסמו בעבר:
פורסם לפני 4 שנים: חמין
פורסם לפני שלוש שנים: טארט לימון
פורסם לפני שנתיים: מרק תירס
פורסם לפני שנה: עוגת כרובית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה