נשבעת לכם, כשסיווקי זרקה למג׳ימיקס כל מיני עשבי תיבול, כבר אז ידעתי שפנינו לשלום.
מבחינתי, זו מנת הדג הכי טעימה שאכלתי! אכלתי אותה פעמיים ודעתי איתנה!
לא יודעת... התבלינים עם החלב קוקוס, האורז עם הדלעת, הדניס המשובח שהוא הכי הכי טעים לי ואולי הכל יחד גרמו לי הנאה כל כך גדולה, שמצאתי את עצמי עומדת לצד המחבת דקות ארוכות.
חברים, ביננו? החיים שלנו משובחים! צאו לדרך, היא סלולה בביטחה.
אהבה גדולה,
שבת טובה,
רונה
המתכון בחלקו מג׳יימי אוליבר
לאורז:
2 כפות שמן, אני השתמשתי בשמן קוקוס
500 גרם אורז בסמטי
4 כוסות מים
2 כפיות מלח
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב התאילנדי:
2 צרורות כוסברה, אפשר בהחלט להחליף בבזיליקום
2 פלפלים חריפים, חתוכים גס עם הגרעינים או בלי
3 שיני שום
ג׳ינג׳ר בגודל 2 אגודלים מקולף וחתוך גס
6 כפות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
2 ליים, גם גרד הקליפה וגם המיץ
פחית קרם קוקוס 400 מ״ל
לדגים:
8-10 מנות דג, אני בדכ חותכת כל פילה ל2 ותמיד משתמשת בדג ים!
קצת שמן
מלח
לעבודה:
1. מוציאים את הדגים מהמקרר, שוטפים ומניחים על ניירות מגבת לייבוש.
2. מכניסים למעבד מזון את כל מצרכי הרוטב התאילנדי מלבד הקרם קוקוס ומפעילים עד שהכל טחון דק דק. מוסיפים את הקרם קוקוס ומערבבים ומניחים בצד.
3. מכינים את האורז: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז (אני לא שוטפת ולא משרה. ישר מהשקית) ואת המלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, כשהמים רותחים מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיחים את האש להכי קטנה ומבשלים 20 דקות. בכוונה יש מעט מלח כי ברוטב יש סויה. אם אתם אוהבים את האורז שלכם רך אז תוסיפו מים.
4. מערבבים מחצית מהרוטב אל תוך האורז ומעבירים למחבת רחבה או צלחת חסינת אש. מסדרים את הדגים מעל, מזליפים קצת מהשמן וקצת מלח מעל כל נתח דג.
5. ממש לפני ההגשה: מחממים תנור ל200 מעלות גריל עליון ומכניסים ל7 דקות. זמן הצלייה תלוי כמובן בתנור ובעובי הדג. אצלי הגריל מאד חזק והשתמשתי בדניסים שהם יחסית דגים דקים.
6. מגישים מייד עם הרוטב שנשאר בצד.
פורסם לפני שנה: פסטה אפויה עם כרובית וגבינה
פורסם לפני שנתיים: עוף צלוי במרינדת הויסין
פורסם לפני שלוש שנים: קרוק מאדאם הגירסה הבייתית שלי
סיוון נשמע מדהים. ננסה הערב.
השבמחקלא מצאתי סויה במתכון. טעות?
השבמחקממש ממש תודה לך קרןת הוספתי את הסויה ושימי לב שגם שמן שומשום.
מחקנראה מושלם!
השבמחקאני רק לא מבינה למה לא לשטוף אורז, בדיוק כמו כל פרי או ירק לפני שמבשלים אותו.
מעבר ללכלכוך המובן מאליו שהוא אוסף בדרך, יש יצרנים שמוסיפים לו חומרים זרים (טאלק וסיד למשל)
תרגישי חופשי לשטוף.
מחק