נו יופי... אחרי ששמענו את הסיפור המרגש של המאסטרית, הבן דוד, הדירה הטונה וכל מה שביניהם, בואו נתקדם חברים שלי, נתקדם על אמת.
הדגיגון הזה הופיע בבלוג בכמה גרסאות מצויינות, אך זו לטעמי היא מצטיינת פלוס.
זה מן תיבול שכזה בעל ניחוח אסיאתי, פיקנטי שמפעיל את בלוטות הרוק. משרים במקרר יממונת וחאלאס עם הדרמה.
השבת הזו התארחה אצלנו במטבחון ליאור אמנית הקרמיקאית המוכשרת, שפירגנה בצלחות הגשה, תראו איזה מקסים.
אני מאד מחבבת את חג השבועות, יש בו שלל מאכלים שאני אוהבת, ויש כמובן את הנחת היסוד שלי שכלום לא משמין... הכל בהיר ומרזה.
תזרמו איתי, כדאי לכם.
מצורף בסוף הפוסט לינק עם כמה כוכבים מהעבר שמתאימים לחג ולקראת סוף השבוע תקבלו קינוח חגיגי, אז תהנו.
חג שמח
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה
להשיג את הכלים הבאמת מהממים של ליאור אפשר להתקשר אליה לתאום בסטודיו שלה בתל אביב: ליאור שחר 052-663-2255
מתכון זה נלקח היישר מהספר האסייתי של השף ז׳אן ג׳ורג׳
לסלמון:
1 וחצי כוסות סויה בהירה *
צרור שלם של כוסברה שטוף ומיובש
אצבע ג׳ינג׳ר באורך כ7 ס״מ מקולף וחתוך גס
1 פלפל צ׳ילי חריף חתוך גס
ק״ג סלמון טרי ללא עור
* אם לא משיגים סויה בהירה הייתי מערבבת כוס סויה עם חצי כוס מים.
לעבודה:
1. שמים את כל המוצרים מלבד הסלמון במעבד מזון ומפעילים עד שהכל כתוש.
2. מביחים את הסלמון בכלי זכוכית ומכסים במישרה, גם מתחת לסלמון וגם בצדדים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ליממה.
3. מוציאים את הסלמון מהמקרר, באזרת האצבעות מסירים את רוב המשרה מהסלמון, מניחים על קרש חיתוך ופורסים לפרוסות כמו בתמונה, לא דקות מדי. טעים על פרוסת לחם עם יוגורט, על אורז חמים, ומוגש עם עוד גודיס כמו דגים מלוחים וגבינות.
עוד רעיונות מלוחים לשבועות:
לכל מתכוני הדגים שפורסמו בבלוג
לביבות ריקוטה חלומיות
בורקס ממולא בתרד וגבינות
טוסט סנט מור ודבש
הדגיגון הזה הופיע בבלוג בכמה גרסאות מצויינות, אך זו לטעמי היא מצטיינת פלוס.
זה מן תיבול שכזה בעל ניחוח אסיאתי, פיקנטי שמפעיל את בלוטות הרוק. משרים במקרר יממונת וחאלאס עם הדרמה.
השבת הזו התארחה אצלנו במטבחון ליאור אמנית הקרמיקאית המוכשרת, שפירגנה בצלחות הגשה, תראו איזה מקסים.
אני מאד מחבבת את חג השבועות, יש בו שלל מאכלים שאני אוהבת, ויש כמובן את הנחת היסוד שלי שכלום לא משמין... הכל בהיר ומרזה.
תזרמו איתי, כדאי לכם.
מצורף בסוף הפוסט לינק עם כמה כוכבים מהעבר שמתאימים לחג ולקראת סוף השבוע תקבלו קינוח חגיגי, אז תהנו.
חג שמח
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה
להשיג את הכלים הבאמת מהממים של ליאור אפשר להתקשר אליה לתאום בסטודיו שלה בתל אביב: ליאור שחר 052-663-2255
מתכון זה נלקח היישר מהספר האסייתי של השף ז׳אן ג׳ורג׳
לסלמון:
1 וחצי כוסות סויה בהירה *
צרור שלם של כוסברה שטוף ומיובש
אצבע ג׳ינג׳ר באורך כ7 ס״מ מקולף וחתוך גס
1 פלפל צ׳ילי חריף חתוך גס
ק״ג סלמון טרי ללא עור
* אם לא משיגים סויה בהירה הייתי מערבבת כוס סויה עם חצי כוס מים.
לעבודה:
1. שמים את כל המוצרים מלבד הסלמון במעבד מזון ומפעילים עד שהכל כתוש.
2. מביחים את הסלמון בכלי זכוכית ומכסים במישרה, גם מתחת לסלמון וגם בצדדים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ליממה.
3. מוציאים את הסלמון מהמקרר, באזרת האצבעות מסירים את רוב המשרה מהסלמון, מניחים על קרש חיתוך ופורסים לפרוסות כמו בתמונה, לא דקות מדי. טעים על פרוסת לחם עם יוגורט, על אורז חמים, ומוגש עם עוד גודיס כמו דגים מלוחים וגבינות.
עוד רעיונות מלוחים לשבועות:
לכל מתכוני הדגים שפורסמו בבלוג
לביבות ריקוטה חלומיות
בורקס ממולא בתרד וגבינות
טוסט סנט מור ודבש
איזה יאמי!!
השבמחקבטוח שאין צורך בשום לימון או משהו חמוץ לכבישה ?
השבמחקבטוח!! מתכון מעולה!!!
מחקהאם אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה?
השבמחקלא ניסיתי, די בטוחה שאפשר אבל יכולה לספר שאורחים שלי שבדרך כלל לא נוגעים בכוסברה אכלו את
מחקהסלמון בתאווה.