רונה עסוקה, זה מה שקורה בעיקר לפני החגים. כולם רוצים את האוכל שלה, את העוגות שלה ובעיקר את השטרודלים המופלאים שלה. נשארתם תקועים איתי.
כשמפרסמים מתכון כל שבוע ובמיוחד כשבאמצע החיים מוותרים על אכילת בשר ועופות, זקוקים לאין סוף רעיונות והשראות. מגזין האוכל של דונה היי האוסטרלית לעולם לא מאכזב.
הפעם הכנתי את הפבלובה אננס ופסיפלורה. פרוסות דקות של אננס, הבפנוכו של הפסיפלורה, מרנג שסוגר מעליהם ויוצר שתי שכבות שהן גן עדן. ענן רך וציפוי דק וקריספי. החמיצות של האננס ומנגד המתיקות של המרנג יוצרים בבלוטות הטעם שילוב חלומי ורצון לעוד טעימה, ועוד אחת אחרונה... ודי.
שתהיה לכולנו שנה חלומית, מתוקה עם עיקצוצים חמוצים במידה, שנדע ונזכור להעריך את כל הטוב הזה.
אוהבת,
סיון
ונשיקות (מרנג),
מרונה
לפבלובה:
אננס שלם במשקל קילו, קילו וחצי מקולף ופרוס לפרוסות דקות וחתוך כמו בתמונה למטה
1/2 כוס מהמיץ של הפסיפלורה (בערך מ6- פסיפלורות)
1/4 כוס מיץ לימון או ליים טרי
וניל מחצי מקל או כפית וניל או שלא!
למרנג:
8 חלבונים (הלבנים)
2 כוסות סוכר לבן
2 כפיות חומץ
לעבודה:
1. מחממים תנור ל150 מעלות. את האננס החתוך, הפסיפלורה, מיץ הלימון ואת הוניל מערבבים ומניחים בתבנית בגודל (בערך!!!) של 22x28 ס״מ.
2. בקערת מיקסר מניחים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהחלבונים מבריקים. (6 דקות בערך במיקסר חזק). כשכל גרגירי הסוכר נמסו והקצף חזק ומבריק מוסיפים את החומץ ומקציפים עוד 2 דקות.
3. מכסים את האננס בכפות גדושות מהמרנג, אם נשארים רווחים קטנים בין המרנג זה בסדר הוא מתנפח קצת בתנור.
מכניסים לתנור לבערך שעה עד שהמרנג יבש למגע. כל תנור קצת אחר ולכן אני ממליצה להתחיל לבדוק כבר לאחר 45 דקות.
4. הכי כייף להגיש את המרנג כשהוא חמים. אז, או ישר מהתנור או שלאפות מוקדם יותר באותו היום ולחמם דקות ספורות לפני ההגשה.
אני פיזרתי אבקת סוכר.
פורסם לפני שנה:
טארט תאנים צנוברים ודבש
פורסם לפני שנתיים:
קרם קרמל בניחוח תפוז
כשמפרסמים מתכון כל שבוע ובמיוחד כשבאמצע החיים מוותרים על אכילת בשר ועופות, זקוקים לאין סוף רעיונות והשראות. מגזין האוכל של דונה היי האוסטרלית לעולם לא מאכזב.
הפעם הכנתי את הפבלובה אננס ופסיפלורה. פרוסות דקות של אננס, הבפנוכו של הפסיפלורה, מרנג שסוגר מעליהם ויוצר שתי שכבות שהן גן עדן. ענן רך וציפוי דק וקריספי. החמיצות של האננס ומנגד המתיקות של המרנג יוצרים בבלוטות הטעם שילוב חלומי ורצון לעוד טעימה, ועוד אחת אחרונה... ודי.
שתהיה לכולנו שנה חלומית, מתוקה עם עיקצוצים חמוצים במידה, שנדע ונזכור להעריך את כל הטוב הזה.
אוהבת,
סיון
ונשיקות (מרנג),
מרונה
לפבלובה:
אננס שלם במשקל קילו, קילו וחצי מקולף ופרוס לפרוסות דקות וחתוך כמו בתמונה למטה
1/2 כוס מהמיץ של הפסיפלורה (בערך מ6- פסיפלורות)
1/4 כוס מיץ לימון או ליים טרי
וניל מחצי מקל או כפית וניל או שלא!
למרנג:
8 חלבונים (הלבנים)
2 כוסות סוכר לבן
2 כפיות חומץ
לעבודה:
1. מחממים תנור ל150 מעלות. את האננס החתוך, הפסיפלורה, מיץ הלימון ואת הוניל מערבבים ומניחים בתבנית בגודל (בערך!!!) של 22x28 ס״מ.
2. בקערת מיקסר מניחים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהחלבונים מבריקים. (6 דקות בערך במיקסר חזק). כשכל גרגירי הסוכר נמסו והקצף חזק ומבריק מוסיפים את החומץ ומקציפים עוד 2 דקות.
3. מכסים את האננס בכפות גדושות מהמרנג, אם נשארים רווחים קטנים בין המרנג זה בסדר הוא מתנפח קצת בתנור.
לפני האפייה |
4. הכי כייף להגיש את המרנג כשהוא חמים. אז, או ישר מהתנור או שלאפות מוקדם יותר באותו היום ולחמם דקות ספורות לפני ההגשה.
אני פיזרתי אבקת סוכר.
פורסם לפני שנה:
טארט תאנים צנוברים ודבש
פורסם לפני שנתיים:
קרם קרמל בניחוח תפוז
Yummy:)
השבמחקנראה מצויין לחג, נראה לך שזה יעבוד עם אננס מקופסא?
השבמחקבטוחה שיעבוד אבל יש עכשיו טריים בשוק. חג שמח!!!
מחקסיון היי, אין בסביבתי פסיפלורה... יש לך רעיון אחר?
השבמחקשאלה נוספת - כמה מעלות התנור לאפיית המרנג?
150 מעלות כמו שכתוב. בלי פסיפלורה אם אין. חג שמח!!!!
מחק