ישנם פוסטים שאני מוחאת להם כפיים. מתכונים כ"כ שווים שאני מתקשה להאמין למזלי הטוב שנפלו בחלקי.
הסלט הזה לגמרי נכנס לנישה הזו, וכשתכינו אותו תכף ומיד תבינו.
סלט קיסר by the book הוא אחד האהובים עליי, וזה רק באשמת הרוטב עתיר הקלוריות שהופך אותו למה שהוא.
אז הנה גירסה אחרת, "זולה" קלורית ושווה אף יותר.
ה"קרוטונים" מפתיעים!!! נודף מהם ניחוח מדהים של מייפל ושום, הם בריאים (קורה...), הרוטב קליל, חמצמץ ומעקצץ, והחסה פריכה. לא זוכרת מתי היה לי סלט ככה טעים.
מהמם לכם שאתם עומדים להכיר זו את זה ושוב בזכות דונה היי האגדית
תהנו חברים טובים
שבת מקסימה
אהבה גדולה
רונה
לסלט חסות:
ל"קרוטונים":
1 כוס שבולת שועל
1/4 כוס גרעיני דלעת או חמניות
1/4 כוס שקדים פרוסים
1 כף סירופ מייפל אמיתי
3 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן זית
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
לסלט:
3 ראשי חסה ערבית קטנים
1 אבוקדו פרוס לפרוסות עבות (לערבב עם קצת לימון שלא ישחיר)
חופן של עירית קצוצה
לרוטב:
1/3 כוס רויון
2 כפות פרמזן מגורר
2 כפות מיץ לימון
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי ה"קרוטונים" ומפזרים בתבנית. מכניסים לתנור החם לכ20 דקות או עד שמזהיבים. מניחים בצד להתקרר.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
3. פורסים כל "ראש" חסה לשניים לאורך ומסדרים יפה בצלחת הגשה או בצלחות אישיות. מפזרים את האבוקדו מעל. מוזגים את הרוטב, ומפזרים את העירית ואת ה"קרוטונים". מגישים.
לינקים לסלטים נוספים שפורסמו בעבר:
סלט שעועית ירוקה עם לוז ותפוז
סלט ברוקולי פריך
כרובית צלוייה בויניגרט אסיאתי
הסלט הזה לגמרי נכנס לנישה הזו, וכשתכינו אותו תכף ומיד תבינו.
סלט קיסר by the book הוא אחד האהובים עליי, וזה רק באשמת הרוטב עתיר הקלוריות שהופך אותו למה שהוא.
אז הנה גירסה אחרת, "זולה" קלורית ושווה אף יותר.
ה"קרוטונים" מפתיעים!!! נודף מהם ניחוח מדהים של מייפל ושום, הם בריאים (קורה...), הרוטב קליל, חמצמץ ומעקצץ, והחסה פריכה. לא זוכרת מתי היה לי סלט ככה טעים.
מהמם לכם שאתם עומדים להכיר זו את זה ושוב בזכות דונה היי האגדית
תהנו חברים טובים
שבת מקסימה
אהבה גדולה
רונה
לסלט חסות:
ל"קרוטונים":
1 כוס שבולת שועל
1/4 כוס גרעיני דלעת או חמניות
1/4 כוס שקדים פרוסים
1 כף סירופ מייפל אמיתי
3 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן זית
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
לסלט:
3 ראשי חסה ערבית קטנים
1 אבוקדו פרוס לפרוסות עבות (לערבב עם קצת לימון שלא ישחיר)
חופן של עירית קצוצה
לרוטב:
1/3 כוס רויון
2 כפות פרמזן מגורר
2 כפות מיץ לימון
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי ה"קרוטונים" ומפזרים בתבנית. מכניסים לתנור החם לכ20 דקות או עד שמזהיבים. מניחים בצד להתקרר.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
3. פורסים כל "ראש" חסה לשניים לאורך ומסדרים יפה בצלחת הגשה או בצלחות אישיות. מפזרים את האבוקדו מעל. מוזגים את הרוטב, ומפזרים את העירית ואת ה"קרוטונים". מגישים.
סלט שעועית ירוקה עם לוז ותפוז
סלט ברוקולי פריך
כרובית צלוייה בויניגרט אסיאתי
גאונות ,מחר ינוסה .תודה רבה :-) שבת שלום
השבמחקתודה!!
מחקנראה מדהים .
השבמחקמאד רוצה להכין , האם יש לך את השם הלועזי לרויון ... ?
נמצאת בחו״ל !
Buttermilk
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקשיבולת שועל שלמה?
השבמחקהאם אפשר להחליף רוויון בסוג של יוגורט?
השבמחקוהאם דיבולת שועל שלמה? או אינסטנט?
שיבולת שועל שלמה
מחקמניחה שניתן להחליף ביוגורט בכייף
יש לי בהיי לייטס באינסטגרם גם מתכון לרוטב אבוקדו לסלט כזה שווה להציץ