אני ממליצה להכין הכל יפה יפה מולכם, להרכיב, להמתין ולהתרגש.
כשזה ייצא מהתנור אל תתמהמהו - תסתערו! חמים, רך, קצת מתוק, טיפה חמצמץ, בחיי שהייתי מוכנה להניח על זה את הראש קלאבאסה שלי ולהירדם לנצח.
המתכון מתוך המגזין של דונה היי האוסטרלית, אנחנו אימצנו, עכשיו אתם!
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה
לברד פודינג:
קצת חמאה לשימון תבנית בנפח ליטר ובקוטר של כ 18-20 ס"מ
7 לחמניות בריוש או חלב קטנות (כ30 גר' כל אחת)
אפשר במקום הלחמניות פרוסות לחם או חלה יבשות ללא הקרום
2 + 1/4 (560 מ"ל) כוסות שמנת מתוקה
3 ביצים גדולות
1/3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 + 1/2 כוסות פירות יער קפואים, טריים או שילוב
4 כפות נוספות של סוכר
אבקת סוכר להגשה
לעבודה:
1. מסירים את חלקה התחתון של כל לחמניה ובעזרת מזלג מחוררים את צידי הלחמניה. מערבבים את פירות היער עם 4 כפות הסוכר.
2. מחממים תנור ל180 מעלות. מביאים את השמנת המתוקה לכמעט רתיחה, עד שיש בועות קטנות בצידי הסיר ומכבים את האש. בקערה מערבבים את הביצים, הוניל והסוכר. מוזגים תוך כדי ערבוב את השמנת לתערובת הביצים.
3. מסדרים את הלחמניות בתוך התבנית המשומנת, מוזגים את תערובת השמנת - ביצים סביב הלחמניות, מפזרים כחצי מפירות היער סביב הלחמניות. נותנים לנוח כ5 דקות לפני שמכניסים לתנור.
4. מכניסים לתנור החם לכ30-25 דקות. עד שהפודינג מתייצב. מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם הפירות יער.
פורסם לפני שנה:
אננס טרי ממולא בגלידת וניל
פורסם לפני שנתיים:
בננה ספליט
יאמי......בא לי עכשיו ואין לי פירות יער.
השבמחקאפשר משהו אחר במקום? והאם פרי אחר דורש בישול מוקדם?
תודה:)
אפשר כל פרי. לא צריך בישול אבל השרייה של כחצי שעה עד שעה בסוכר יעשה את עבודת הריכוך.
מחקהתמונות הללו קשות ולא לבעלי לב חלש...
השבמחקתודה
תודה!!
מחק