8 באפריל 2014

עוגת סופלה מקושטת!

טוב... היה קרב ראש בראש בין סיון לביני. אני לימון, היא שוקולד... ניצחה המעצבנת, אבל בניצחון הזה שלה השיגה לכם סופלה שוקולד חגיגית, אחת הקלילות והטעימות.
הסופלה הזו היא עוגה מדהימה... למרות היחס השווה בין החמאה לשווקולד, היא מצליחה להישאר קלילה לאכילה, נעימה ולא מאיימת.
אל לכם להיבהל מהקצפת החלבונים, אם יצאתם ממצרים ב-40 שנה, תקציפו בקלות ב-40 שניות...מבטיחה.
ולידיעתכם חברים טובים, מתכון זה מתארח באתר החדש של מיאלה ברקו. האתר החדש מלא באינפורמציה שימושית והמלצות. תציצו.
שיהיה חג שמח
חדוות העשייה היא בזכותכם
אהבה גדולה
רונה




לעוגת סופלה ללא קמח:
250 גר' חמאה ועוד קצת לשימון התבנית.
250 גר' שוקולד מריר (לעוגה זו אני משתמשת ב70% מוצקי קקאו)
5 ביצים גדולות ועוד חלבון (לבן)
1/2+1/4 כוסות סוכר
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס מסקרפונה
3 כפות סוכר
אבקת סוכר לקישוט
תותי שדה קטנטנים או תותים פרוסים לפלחים


לעבודה:
1. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו, לאט לאט עד למרקם חלק. (קודם מניחים את החמאה ומעל את השוקולד, החמאה שומרת על השוקולד שלא יחרך). מניחים בצד שיתקרר בינתיים.
2. מחממים תנור ל160 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 - 26 ס"מ.
3. מפרידים חלבונים מחלמונים. את החלבונים (ואת החלבון הנוסף) שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה נפרדת.
לחלמונים מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים בעזרת מטרפה (לא מקציפים! רק מערבבים טוב).
4. מערבבים את בלילת השוקולד והחלמונים לתערובת חלקה.
5. מקציפים את החלבונים כחצי דקה ואז מוסיפים את הרבע כוס סוכר, ממשיכים להקציף לקצף יציב חלק ומבריק כמו בתמונה למעלה.
6. מעבירים כף הגשה גדושה מקצף הביצים לבלילת שוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה. מקפלים בעזרת מרית בעדינות את השוקולד לתוך הקצף. מעבירים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור לכ30-40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא יבשה מלמעלה, מעט רוטטת במרכז וכשקיסם יוצא עמוס בפירורים לחים.


*עד כאן אפשר להכין יום קודם ולפ;ר אבקת סוכר לפני ההגשה או להכין את הציפוי. את הציפוי אפשר להכין עד יום קודם ושימתין במקרר.
מקציפים את השמנת המתוקה, המסקרפונה והסוכר לקצפת יציבה ורכה ומוזגים מעל העוגה. מסדרים יפה את התותים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


5 תגובות:

  1. מה הכוונה לביצים גדולות? L או XL?

    השבמחק
  2. הי,
    אני מתכננת להכין את העוגה הזאת לליל הסדר.
    האם לדעתך זה יצא טוב אם אני אשים עליה גנאש שוקולד במקום הציפוי קצפת ומסקרפונה?
    תודה מראש, וחג שמח
    סיגל

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח! הייתי הופכת קודם את העוגה ומורחת את הגנאש. חג שמח. סיון

      מחק
  3. בטח! הייתי הופכת קודם את העוגה ומורחת את הגנאש. חג שמח. סיון

    השבמחק