מה לא נכתב על עוגות שוקולד. אפילו אני, אם תציצו בבלוג תיראו שאמרתי כמעט הכל... כמעט.
העוגה הזו, היא היפוכה של עוגת השוקולד המושחתת שלנו שהיא אורירית וכמעט מוסית. עוגה זו עשירה מאד, כמעט גנאש אפוי, אלגנטית וניפרסת לפרוסות דקות ועדינות, היא באמת באמת עוגה שעונה על כל הציפיות שלנו.
דובדבני האמרנה (למי שאוהב כמוני) מוסיפים לה חגיגיות, ומאזנים טיפה את המרירות שלה. ולמי שמעדיף, הכנו ציפוי בתוספת נוטלה וקישטנו באגוזי לוז. שילוב קלאסי.
חברים אהובים, למצוא מתכון כ"כ קל ומשובח זו משימה לא פשוטה. 4 מצרכים מעורבבים ביד ויש לכם עוגה לתפארת!
המתכון, שנקרא במקור עוגת שוקולד לאידיוטים (טוב, לא רצינו להעליב) נלקח, בעצם נחטף מהבלוג של דייויד לייבוביץ.
אתם תאמצו את העוגה הזו כל השנה, ואתם תשוויצו בה כל השנה כיוון שהיא נותנת את כל הכבוד והבמה לשוקולד.
חג שמח
אהבה גדולה מאד,
רונה
לעוגת השוקולד:
290 גרם שוקולד מריר הכי משובח שיש 70% מוצקי קקאו
200 גרם חמאה
5 ביצים גדולות
כוס סוכר
* מעט חמאה ואבקת קקאו לשימון התבנית
לציפוי של נוטלה ולוזים:
100 גרם שוקולד מריר עד 70%
40 גרם חמאה
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
1/2 כוס לוזים קלופים וקלויים שבורים בגסות
לציפוי של דובדבני האמרנה:
120 גרם שוקולד 60-70% מוצקי קקאו
40 גרם חמאה
1 כף חלב
2 כפיות סירופ תירס
דודבני אמרנה
* את הסירופ ניתן להשיג בכל המעדניות, הוא נשמר לנצח ומעניק לציפוי ברק מתמשך
*את הדובדבנים ניתן להשיג בכלי יפהפה או במשקל במעדניות נבחרות ובדוכן האיטלקי בשוק בנמל תל אביב
לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית בגודל 23-24 ס"מ במעט חמאה ומפזרים אבקת קקאו. אני החזקתי את התבנית מעל הכיור ובעזרת מסננת דקה פיזרתי את הקקאו.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד בזהירות במיקרו או בקערה מעל סיר קטן עם מים חמים. כשנמס מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים והסוכר (נגיד 30 פעמים) ומערבבים עם מסת השוקולד. מעבירים לתבנית.
3. מכניסים את העוגה לתבנית גדולה יותר וממלאים מים עד חצי הגובה של תבנית העוגה, מכסים את התבניות בנייר כסוף. מכניסים לתנור ואופים שעה. מוציאים ובודקים את העוגה - אם נוגעים בה במרכז והיד חוזרת נקייה היא מוכנה!
מוציאים ונותנים לה להתקרר.
* עד שלב זה אפשר להכין עד יומיים מראש (זה מה שאני עשיתי), עוטפים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ. כן, אפשר גם במקרר.
4. הופכים את העוגה של צלחת ומשחררים בעדינות את התחתית. השתמשתי בסכין. הופכים את העוגה חזרה על רשת.
להכנת הציפוי לנוטלה וללוזים:
ממיסים את השוקולד עם החמאה, מוסיפים את הנוטלה ומוזגים מעל העוגה, מזיזים את הציפוי בעזרת כף לכל הכיוונים ומעבירים לצלחת הגשה יפה. מפזרים את שברי הלוזים.
להכנת הציפוי לדובדבני אמרנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החמאה, מוסיפים את החלב והסירופ ומערבבים למשחה חלקה.
2. בעזרת מרית מעבירים את הציפוי למרכז העוגה ומחליקים לכל הכיוונים כולל לצדדים.
לקישוט:
מפזרים את דובדבני האמרנה על העוגה
לינקים לקינוחים נוספים שהתפרסמו בבלוג ומומלצים לחג הפסח:
פאבלובה שוקולד ואספרסו
ביסקויט שקדים, קרם לימון ותותים
עוגת מצות עם נוטלה בייתית
עוגת שוקולד מושחתת
אננס טרי ממולא בגלידת וניל
מרק תותים צונן עם ענני מרנג
העוגה הזו, היא היפוכה של עוגת השוקולד המושחתת שלנו שהיא אורירית וכמעט מוסית. עוגה זו עשירה מאד, כמעט גנאש אפוי, אלגנטית וניפרסת לפרוסות דקות ועדינות, היא באמת באמת עוגה שעונה על כל הציפיות שלנו.
דובדבני האמרנה (למי שאוהב כמוני) מוסיפים לה חגיגיות, ומאזנים טיפה את המרירות שלה. ולמי שמעדיף, הכנו ציפוי בתוספת נוטלה וקישטנו באגוזי לוז. שילוב קלאסי.
חברים אהובים, למצוא מתכון כ"כ קל ומשובח זו משימה לא פשוטה. 4 מצרכים מעורבבים ביד ויש לכם עוגה לתפארת!
המתכון, שנקרא במקור עוגת שוקולד לאידיוטים (טוב, לא רצינו להעליב) נלקח, בעצם נחטף מהבלוג של דייויד לייבוביץ.
אתם תאמצו את העוגה הזו כל השנה, ואתם תשוויצו בה כל השנה כיוון שהיא נותנת את כל הכבוד והבמה לשוקולד.
חג שמח
אהבה גדולה מאד,
רונה
לעוגת השוקולד:
290 גרם שוקולד מריר הכי משובח שיש 70% מוצקי קקאו
200 גרם חמאה
5 ביצים גדולות
כוס סוכר
* מעט חמאה ואבקת קקאו לשימון התבנית
לציפוי של נוטלה ולוזים:
100 גרם שוקולד מריר עד 70%
40 גרם חמאה
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
1/2 כוס לוזים קלופים וקלויים שבורים בגסות
לציפוי של דובדבני האמרנה:
120 גרם שוקולד 60-70% מוצקי קקאו
40 גרם חמאה
1 כף חלב
2 כפיות סירופ תירס
דודבני אמרנה
* את הסירופ ניתן להשיג בכל המעדניות, הוא נשמר לנצח ומעניק לציפוי ברק מתמשך
*את הדובדבנים ניתן להשיג בכלי יפהפה או במשקל במעדניות נבחרות ובדוכן האיטלקי בשוק בנמל תל אביב
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית בגודל 23-24 ס"מ במעט חמאה ומפזרים אבקת קקאו. אני החזקתי את התבנית מעל הכיור ובעזרת מסננת דקה פיזרתי את הקקאו.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד בזהירות במיקרו או בקערה מעל סיר קטן עם מים חמים. כשנמס מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים והסוכר (נגיד 30 פעמים) ומערבבים עם מסת השוקולד. מעבירים לתבנית.
3. מכניסים את העוגה לתבנית גדולה יותר וממלאים מים עד חצי הגובה של תבנית העוגה, מכסים את התבניות בנייר כסוף. מכניסים לתנור ואופים שעה. מוציאים ובודקים את העוגה - אם נוגעים בה במרכז והיד חוזרת נקייה היא מוכנה!
מוציאים ונותנים לה להתקרר.
* עד שלב זה אפשר להכין עד יומיים מראש (זה מה שאני עשיתי), עוטפים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ. כן, אפשר גם במקרר.
4. הופכים את העוגה של צלחת ומשחררים בעדינות את התחתית. השתמשתי בסכין. הופכים את העוגה חזרה על רשת.
להכנת הציפוי לנוטלה וללוזים:
ממיסים את השוקולד עם החמאה, מוסיפים את הנוטלה ומוזגים מעל העוגה, מזיזים את הציפוי בעזרת כף לכל הכיוונים ומעבירים לצלחת הגשה יפה. מפזרים את שברי הלוזים.
להכנת הציפוי לדובדבני אמרנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החמאה, מוסיפים את החלב והסירופ ומערבבים למשחה חלקה.
2. בעזרת מרית מעבירים את הציפוי למרכז העוגה ומחליקים לכל הכיוונים כולל לצדדים.
לקישוט:
מפזרים את דובדבני האמרנה על העוגה
לינקים לקינוחים נוספים שהתפרסמו בבלוג ומומלצים לחג הפסח:
פאבלובה שוקולד ואספרסו
ביסקויט שקדים, קרם לימון ותותים
עוגת מצות עם נוטלה בייתית
עוגת שוקולד מושחתת
אננס טרי ממולא בגלידת וניל
מרק תותים צונן עם ענני מרנג
נראית מושחתת ומעלפת
השבמחקתודה וחג שמח
וקלה במיוחד! חג שמח!!!
מחקהיי סיון,
השבמחקלגבי השוקולד... 290??? קצת מוזר. יש מצב שזה 200 והקשת על 9 בטעות? (הוא ליד האפס).
אשמח לדעת.
תודה, ממיכל.
הי מיכל. לא טעות! יש גם לינק למתכון המקורי. חג שמח!!!!
השבמחקתודה סיון
מחקחג שמח :)
היי סיון
השבמחקנראה מעולה, אפשר להכין את העוגה כעוגות אישיות בתבניות קאפקיקס?
בטוחה שכן. עוגה זו לא תופחת ומאד עשירה. אז תמלאי את התבניות בהתאם ואני מניחה שבגודל קטן זמן האפייה יתקצר. חג שמח!!!
מחקהיי סיון , יש לי כמה שאלות:
השבמחקמה יכול להחליף את אגוזי הלוז? סוג אחר של אגוזים ?
האם הסירופ תירס זה must ? או ניתן להמירו במשהו אחר ?
לאחר הציפוי של הנוטלה אפשרי ליצוק את הציפוי של הדודבנים מיידית ? או שצריך לחכות זמן מה ?
וגם ... יש לי שוקולד מריר רגיל של עלית , זה בטח לא 70 % זה בסדר ? או לצאת לקנות במיוחד ?
ותודה רבה מראש
יו יעל, רק עכשיו רואה. מקווה שעדיין רלוונטי. כל אגוז יכול להחליף את הלוז וגם לא חייבים בכלל אגוז. הסירופ תירס גורם למילוי השוקולד להבריק, אני מניחה שאם תוסיפי קצת שמן או חמאה זה יעשה את העבודה. הציפויים לא מתקשים ולכן את יכולה מיד להניח עליהם אגוזים או דובדבנים. ציפוי הנוטלה הוא האהוב עלי ולא זקוק לכלום מעליו. בתאבון! לעוגה ספציפית זו יש להשתמש בשוקולד ממש משובח כי טעמו משתלט על כל העוגה, לכן, במקרה זה לא הייתי משתמשת בעלית.
מחקהיי סיוון, קודם כל רציתי להגיד שהעוגה הזאת מדהימה!!! זו ללא ספק עוגת השוקולד שאני הכי אוהבת.... רציתי עזרה ממך בשאלה: קניתי תבניות אישיות קטנות בקוטר 12.5 ס"מ וגובה 3 ס"מ ואני רוצה להכין בהן את העוגה. האם לדעתך זמן האפייה צריך להיות כמו במתכון המקורי או פחות ממנו כי אלו תבניות קטנות? תודה מראש,יעל
השבמחקהי יעל, איזה כייף לשמוע! בטח להוריד את זמן האפייה. בחצי! ואז לבדוק. תנסי פעם את העוגת סופלה לפסח היא מהממת וגם השוקולד המושחתת מדהימה!!!! תודה!!!
מחק