30 באפריל 2014

סלט דגים תאילנדי

ישנם מתכונים שהם "בינגו". כזה הוא המתכון הזה. קצת חותכים, קצת קוצצים וכל תאילנד נכנסת אליכם לפה כבר מהביס הראשון. טעמים חמוצים, מלוחים, חריפים ובעיקר רעננים מתפרצים וגועשים וכל זה בלי טיפת שמן. אני קניתי מיד. לא תקנו???
אני מוכרחה להודות כאן ועכשיו שעד לא מכבר, כשהמילה "סלט" היתה עוברת לי באוזן אחת, מיד הייתי מוציאה אותה מהשנייה, אבל זה עבר לי... חלף עם הרוח.
הסלט הזה, אם נשים לשנייה בצד את הטעמים הרעננים שלו, הוא ממש ארוחה וארוחה כייפית.
אין פה שום דבר שהוא יותר מ"פשוט", הכל קליל, עדין ומזמין.
אני מאד מאד אהבתי
בטוחה שגם אתם
שבת טובה אביבית וחמימה,
אהבה גדולה
רונה


לסלט:
3 דגי דניס מפולטים
4 למון גראס, החלק העבה בלבד פרוס דק דק
4 בצלצלי שאלוטס, פרוסים דק דק
4 בצלים ירוקים, פרוסים דק דק
שורש ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ פרוס לפרוסות דקות ואז לגפרורים
20 עלי נענע, פרוסים דק
10 כפות מיץ לימון או ליים טרי
2 כפות רוטב דגים (פיש סוס)
1-4 פלפלי צ'ילי חריפים פרוסים דק באלכסון
עלי חסה להגשה


לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות גריל עליון. מסדרים את הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כך שהעור כלפי מעלה וצולים את הדגים כ10 דקות, עד שמוכנים והעור מתייבש.
2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה מלבד עלי החסה. פורסים את הדגים לקוביות גדולות ומערבבים לתוך הסלט.
3. עורמים את הסלט בקערה או צלחת הגשה ומגישים עם עלי החסה שמשמשים בתאילנד ככפות אכילות לסלט - עורמים את הסלט על עלה חסה ואוכלים את העלה עם הסלט עליו.


פורסם לפני שנה:  פופקורן של ראשי קלמרי










פורסם לפני שנתיים:  טירמיסו שווה במיוחד


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות: