6 במרץ 2014

סלט ברוקולי פריך


טוב... בואו נדבר רגע על הסלט ברוקולי הזה, כי הוא בקטגוריה של הסלטים שמכילים מרכיב אחד מוביל וכמה הפתעות בתוכו שעושות אותו למה שהוא. צמד המילים "סלט פריך" מפעיל לי את בלוטות הרוק ונותן לי לרגע לצאת מעולם הפחממת לטובת ירק.
למדנו כבר שירקות טריים, ללא בישול, חליטה, הרתחה ווידוא הריגה הם מהמשובחים ביותר.
אז בחיפושיה באינטרנט למציאת סלט הברוקולי המושלם נתקלה סיון, ולא בפעם הראשונה בבלוג Smitten Kitchen השווה. ומשם היתה קצרה הדרך לסלט מדהים עם רוטב שווה פלוס, פריך, טעים ויפה כמו שרק היא, ועכשיו גם אתם יכולים לדמיין.
קדימה חברים, קלי קלות
שבת טובה במיוחד
אהבה גדולה
רונה


לסלט ברוקולי:
2 חבילות ברוקולי כ350-400 גרם כל אחת
1/2 כוס צנוברים או שקדים פרוסים, קלויים
1/2 כוס חמוציות מיובשות חתוכות גס
לרוטב:
1/2 כוס יוגורט (אני משתמשת ביוגורמה) שזה 5 כפות גדושות
1/2 כוס מיונז (אני משתמשת במיונז לייט) שזה 4 כפות גדושות
2 כפות חומץ לבן, אני משתמשת בחומץ אורז
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 בצל סגול קטן או שאלוט חתוך לקוביות קטנות


לעבודה:
1. שוטפים את הברוקולי וקוטמים קצת את הגבעולים. פורסים את הגבעולים שנשארו דק דק וכשמגיעים לתפרחת מפרקים לתפרחות קטנות. את התפרחות הגדולות יש לפרוס לאורך כך שבל פרוסה יהיה גבעול קטן ותפרחת. אפשר לראות בתמונות.
2. מערבבים הייטב את כל מרכיבי הרוטב. בקערה גדולה מערבבים את הברוקולי עם הצנוברים והחמוציות ואז מוסיפים את הרוטב ומערבבים. אפשר לשמור במקרר. טעים במיוחד.


פורסם לפני שנה: פולקע'ס ממולאים
פורסם לפני שנתיים: דג לבן ביין רוזה ויוגורט
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות: