הייתי אומרת, "כמה פשוט ככה טעים" אבל זה כל כך פשוט וכל כך טעים שאני מסכמת בתיקו.
מדובר בקינוח שהוא לגמרי מפרי שיש בעונה.
אתם יכולים לדמיין תפוחים, שזיפים, משמשים, פירות יער (לא לשכוח שככל שהפרי קשה יותר יש להוריד את כמות הקמח), סיון בחרה תותים אדמדמים ומקסימים, ואני שמחתי על הבחירה ועם כף הגשה אכלתי לי את הקרמבל הזה בעודו מבעבע.
ממליצה להכין את הכל מראש ולהכניס לתנור לפני ההגשה ולהגיש חם! יש יתרון לקרמבל חם, כשתאכלו מיד תבינו.
שתהיה שבת נעימה וטובה
אהבה גדולה
רונה
לקרמבל תותים:
לתותים:
1 ק"ג תותים חתוכים לרבעים לאורך
1/2 כוס סוכר (חום או לבן)
מיץ מחצי לימון
5 כפות קמח
3 כפות קוואנטרו (או ליקר אחר או בלי)
לקרמבל:
2/3 כוס + 2 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
4 כפות קוקוס טחון
גרד מלימון אחד
40 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל אמיתית
לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הקוקוס וגרד הלימון. מערבבים את החמאה עם הוניל ומוזגים על תערובת הקמח. מערבבים ומפוררים לגדלים שונים של פירורים. מכניסים לקירור.
2. מערבבים את התותים עם הסוכר, הקמח, מיץ הלימון והליקר. מסדרים בצלחת חסינת אש או בקערות אישיות. מפזרים מעל את פירןרי הבצק ומכניסים לתנור החם לכ30 דקות עד שהפירורים מזהיבים והתותים מבעבעים.
3 מגישים חם. ניתן להכין מראש ולהכניס לתנור לחימום קצר.
פורסם לפני שנה: שדרות של צלעות טלה צלויות מעל תפוחי אדמה
פורסם לפני שנתיים: צלי מנתחי טיבון טלה
מדובר בקינוח שהוא לגמרי מפרי שיש בעונה.
אתם יכולים לדמיין תפוחים, שזיפים, משמשים, פירות יער (לא לשכוח שככל שהפרי קשה יותר יש להוריד את כמות הקמח), סיון בחרה תותים אדמדמים ומקסימים, ואני שמחתי על הבחירה ועם כף הגשה אכלתי לי את הקרמבל הזה בעודו מבעבע.
ממליצה להכין את הכל מראש ולהכניס לתנור לפני ההגשה ולהגיש חם! יש יתרון לקרמבל חם, כשתאכלו מיד תבינו.
שתהיה שבת נעימה וטובה
אהבה גדולה
רונה
לקרמבל תותים:
לתותים:
1 ק"ג תותים חתוכים לרבעים לאורך
1/2 כוס סוכר (חום או לבן)
מיץ מחצי לימון
5 כפות קמח
3 כפות קוואנטרו (או ליקר אחר או בלי)
לקרמבל:
2/3 כוס + 2 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
4 כפות קוקוס טחון
גרד מלימון אחד
40 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל אמיתית
לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הקוקוס וגרד הלימון. מערבבים את החמאה עם הוניל ומוזגים על תערובת הקמח. מערבבים ומפוררים לגדלים שונים של פירורים. מכניסים לקירור.
2. מערבבים את התותים עם הסוכר, הקמח, מיץ הלימון והליקר. מסדרים בצלחת חסינת אש או בקערות אישיות. מפזרים מעל את פירןרי הבצק ומכניסים לתנור החם לכ30 דקות עד שהפירורים מזהיבים והתותים מבעבעים.
3 מגישים חם. ניתן להכין מראש ולהכניס לתנור לחימום קצר.
פורסם לפני שנה: שדרות של צלעות טלה צלויות מעל תפוחי אדמה
פורסם לפני שנתיים: צלי מנתחי טיבון טלה
היי , מאד אוהבת את המתכונים שלך, אם רוצים להשתמש בתפוחים או אגסים, מה הכמות, האם לקלף והאם צריך לבשל אותם קודם במחבת?
השבמחקתודה☺
תודה!!!! הייתי מקלפת, פורסת לפרוסות דקות, משנה ל2 כפות קמח בלבד ומוסיפה קצת קינמון.
מחקבכיף:) ואיזה כמות של תפוחים?
השבמחקנראה לי 4-5 תפוחים פרוסים דק ולא מבושלים או מטוגנים. תתחילי ב4 ותראי איך ממלא לך את הכלי, אם יש מקום, וקחי בחשבון שהם מתכווצים אז תוסיפי עוד. בהצלחה!
מחקהיי סיוון, התאהבתי בבלוג שלך , והולכת לאמץ כמה מתכונים, יש לי כמה שאלות בענין הקראמבל ואשמח לתשובות.
השבמחקמה הככונה צלחת חסינת אש ? יש לית תבנית לבנה עם שוליים מסולסלות מפורצלן זה יתאים ? ( לפי התמונות שלך זה נראה גם בתבנית כזו מסולסלת, אבל לא הצלחתי להבין אם זו צלחת גדולה או אלו הקטנות, ופשוט זה תמונה מוגדלת?)
כמו כן אם אפשר להכין בתבנית חד פעמית? , אם כן איזה גודל יתאים ?
ת'אמת יש לי תבניות אישיות (8) שטרם השתמשתי בהן , איזה גודל הן צריכות להיות ?
וגם יש לי חצי קילו תותים , אפשר להכין עם הכמות הזו ? או
להשלים עם תפוחי עץ?] אם כן עוד כמה להוסיף ?
סליחה על ריבוי השאלות והמון תודה מראש.
פורים שמח.
יעל
הי יעל,
מחקצלחת חסינת אש זו צלחת פיירקס או קרמיקה כמו בתמונה. התבנית שלך נשמעת מתאימה. אני עשיתי באחת גדולה, אפשרי להגיש באישיות. אפשר גם בחד פעמי. הנפח של הכלי שאני השמשתי הוא של כ5 כוסות. התבניות האישיות צריכו להיות בערך בנפח של כוס ואם יותר גדולות מספיק למלא ככוס מהתותים. אפשר לחלק את הכמות של המתכון בחצי ואז תוכלי להשתמש בחצי קילו. אני הייתי מוסיפה קוביות תפוחים או פלחים דקים לתותים ומפחיתה את כמות הקמח מ5 כפות ל2 וחצי. תוסיפי תפוחי עץ להשלים לקילו. כלומר חצי קג.
בהצלחה!!! וחג שמח!
תודה סיוון על מהירות התגובה המפורטת, אם אקטין את המתכון לחצי , באיזה גודל של תבנית להשתמש? (חשבתי שאשלים אם תפוחי עץ, אבל בדקתי וראיתי שאין לי מספיק)
מחקוגם את כמות הקראמבל להקטין בחצי ?
שוב המון תודה,
תבנית בחצי הנפח של המקורית. תמצאי תבנית שהתותים בה יהיו מאד צפופים. וגם את הקרמבל להקטין בחצי.
מחקבאהבה, סיון.
האם צריך לשמן את התבנית לפני שמניחים את התותים ? תודה
השבמחקהי שלי, אין צורך. בתאבון!!!
מחקתודה סיון על התשובה בינתיים אפיתי , וכמובן לא שימנתי , אך אפיתי אותה כמעט 50 דק' כי הפירורים לא כל כך הזהיבו. שכבת התותים יצאה דיי נוזלית וכמובן שהעוגה לא נפרסה יפה. האם זה בגלל האפייה הממושכת ?. האם התותים יתגבשו קצת אחרי שהייה במקרר ? כך שיהיה אפשר לפרוס אותה למנות ? תודה
השבמחקשלי סורי, זה קרמבל ולא עוגה! זה קינוח שלא אמור להיפרס. אופים אותו בקערות אישיות אם רוצים הגשה נקייה ואלגנטי יותר ואם כמוני אוהבים קצת בלאגן אז מכינים בצלחת מרכזית ומגישים לכל אחד תותים עם מיצים ופירורים. ממש מצטערת אם חשבת שזו עוגה.... נשמע שיצא לך נכון. מקווה שגם טעים.
מחקמה שמת להגשה, האם זה יוגורט? קצפת?
השבמחקתודה
זה יוגורט אבל קצפת, שמנת חמוצה וגלידה וניל ילכו מעולה ים הקרמבל
מחק