6 בפברואר 2014

פיש אנד צ'יפס. הגירסה האפוייה.

אוכל זו החולשה שלי, ואוכל רחוב זו האמא של החולשות. אין ולא יהיה מזון יותר מנחם ממנו, צ'יק צ'אק, בלי טאראראם, הכל קורה מהר, תמיד מרגש .
הגירסה הזו, החוכמה בה שהיא לגמרי מאוזנת. אם ברחוב מטגנים, מקפיצים והכל גועש ורוחש, הנה לכם גירסה אפויה בתנור. ממש לא ברירת מחדל. דג עסיסי ונימוח עם ציפוי קריספי, לצידו תפוחי האדמה הכי טעימים בעולמות, וחיסכון של כמה אלפי קלוריות, שאם תתעקשו, מבטיחה להחזיר לכם אותם בפוסט הבא באיזה קינוח קטלני.
מאד אהבתי את המנה הזו, אני בטוחה שתאהבו אותה כמוני.
קלי קלות... בלי טנפת וריח של טגנת... קדימה!!!
שבת שלום חברים אהובים
היו שמחים
אהבה גדולה
רונה

לפיש אנד צ'יפס האפויים:
לכ4 סועדים:
3 תפוחי אדמה שטופים
שמן זית
800 גר' פילה של דג עסיסי (השתמשתי במוסר ים) פרוס לרצועות
חצי כוס קמח רגיל
2 ביצים
כוס פירורי פנקו
מלח ופלפל
להגשה:
חצאי לימונים


לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם וכל חצי פורסים לפרוסות, מערבבים עם שמן זית (רק לכיסוי דקיק), מלח ופלפל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסית לתנור לכ30 דקות או עד שמוכנים (תלוי בתנור).
2. בינתיים, מכינים 4 צלחות שטוחות, לקמח, לפנקו, לביצים (אותן מערבבים עם מלח ופלפל) וצלחת אחת ריקה לדגים המצופים. מקמחים את הדגים, תובלים בביצה המתובלת ולבסוף עוטפים בפירורי פנקו. מניחים את הדגים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.


3. כשתפוחי האדמה מוכנים, מוסיפים את התבנית עם הדגים לכרבע שעה, עד שהפנקו מזהיב טיפה והדג מוכן. מגישים עם פלחי לימון.



פורסם לפני שנה: מרק גריסים בטעם מעושן
פורסם לפני שנתיים: ממתק נוטלה ומרשמלו. כל ילד יכול.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה