21 בנובמבר 2013

לביבות תפוחי עץ

חוגגים שנתיים לבלוג, ואני אפתח את דבריי כך:
סיון יקרה ואהובה, מוכשרת אחת עם ידיים של זהב,
זו שיודעת לגעת בחיים בלי לפחד, יודעת ליצור, יודעת להרגיש, לרגש,
יודעת לפרגן ומעל הכל יודעת לשחרר את כל אלו לכל מי שסביבה.
תודה על העבודה לצידך שיש בה חדוות יצירה בערימות,
תודה על מטעמי שבת בבקר....
תמשיכי ככה אחרת זה הסוף שלך. מבטיחה!
לכבוד החג, לביבות תפוחי עץ, טעימות כל כך, עדינות, מתוקות במידה, מטוגנות קלות על מחבת טפלון,
אין פה מקום להיסוס... ובטח לא לפיספוס.
אפשר לצד שמנת חמוצה, אפשר גם לא... אתם מחליטים.
חג שמח חברים אהובים
אל תפחדו להכניס אור לחייכם
אתם תאהבו את מה שתיראינה עיניכן.
אהבה גדולה
רונה
ללביבות תפוחי עץ:
לכ15 לביבות
3 תפוחי גרני סמית בינוניים
6 כפות קמח תופח
1 כף סוכר (אני השתמשתי בדמררה)
3 כפות לוזים או כל אגוז אחר קצוצים דק
1/4 כפית קינמון
גרד מקליפת תפוז
כף מיץ תפוזים
2 ביצים
מעט שמן רגיל לטיגון על טפלון או חמאה או שילוב בינהם
אבקת סוכר לקישוט ולטעם


לעבודה:
1. מקלפים ומגלענים את התפוחים. מעבירים אותם בפומפיה של מעבד המזון או בפומפיה רגילה. סוחטים היטב את התפוחים מכל הנוזלים ומניחים בקערה.
2. מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים, הקינמון וגרדת התפוז ומערבבים עם האצבעות היטב. מוסיפים את הביצים ומיץ התפוזים ומערבבים היטב.

3. מוזגים קצת שמן למחבת טפלון וכשהשמן חם מניחים ערימות של בלילת התפוחים (בערך כף בנפח) ולוחצים בעדינות עם האצבעות להשטיח. מטגנים עד להשחמה והופכים.



4. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. אפשר להגיש עם שמנת חמוצה ליד.
אפשר להכים את הלביבות מראש ולחמם כ10 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.



פורסם לפני שנה:
לביבות סלמון קריספיות נפלאות, שהן גם פשוטות להכנה וגם ללא גלוטן


סופגניות ריקוטה קטנות ומדהימות האלו שהן פשוטות להכנה, טעימות ביותר ובעיקר ממכרות.


פורסם לפני שנתיים:
סופגניות בטעם ילדות של אסם. דקות ספורות של עבודה ויש לכם סופגניות נפלאות.


לביבות השוק שעשויות משלל סוגי תפוחי האדמה שיש בשוק


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. יצא מעולה !!!תודה רבה.
    לא הספקתי לצלם, נחטף צ'יק צ'ק !!!
    חג שמח.

    השבמחק
  2. יופי של לביבות בטיגון על מחבתות טפלון

    השבמחק