הגעתי עצבנית... רעבה.... ועייפה. היא אמרה לי: שבי תרגעי. הדליקה לי סיגריה. "מחכה לך הפתעה" הבטיחה.
בכותונת קלילה, בצעדים שקטים ובטוחים, התחילה במלאכה.
"בואי שמנה" אמרה. אמרה ולא הוסיפה. התיישבה והמתינה לתגובה.
היתה דממה. עוד ביס... עוד טבילה ברוטב... שאגה!!!!
מנה גאונית לא פחות. טעמים מתפרצים, מרקם מתפצפץ והכל באמת בקלילות. כל כך קל שמייד הכנו עוד נגלה והסרטנו להוכחה. לאחרונה במקום הרוטב המיונזי הסמיך אנחנו מגישות את הבוריק עם הרוטב הנפלא של הכרובית הצלוייה. לינק כאן.
בתאבון!!!
אוהבת. מלא!
רונה
לדפים הממולאים:
10 דפי בוריק חצויים לשניים (דפים למילוי סיגרים. בתא ההקפאה של הסופר)
500 גר' דג טרי (אני השתמשתי בסלמון ודניס)
8 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן כוסברה קצוצה
1/2 מנגו גדול חתוך לקוביות קטנות
5 פרוסות של אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
כף רוטב סויה
כף שמן שומשום
לרוטב:
3 כפות מיונז לייט
2 כפיות רוטב סריראצ'ה (תאילנדי חריף)
3 בצלים ירוקים קצוצים
פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
כף שומשום שחור
או רוטב אסייאתי במתכון של הכרובית הצלוייה. לינק כאן.
לעבודה:
1. את הדגים קוצצים גס ומניחים בקערה שאליה מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי: בצל ירוק, כוסברה, מנגו, אננס, ג'ינג'ר, סויה ושמן השומשום. מערבבים.
2. מתחילים במילוי. לוקחים חצי דף בוריק ומניחים אוו על שולחן העבודה כך שהצד שישר רחוק מאיתנו. מניחים כף גדושה של המילוי במרכזו העליון של הדף. מקפלים את שני צידי הבוריק אחד מעל השני ואז מקפלים את חלקו העליו ומגלגלים מעל המילוי. אפשר לראות כמה זה פשוט בוידאו לפניכם.
3. מסדרים את הבוריקים הממולאים על צלחת ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
4. מחממים מחבת רחבה מעל אש גבוהה ומניחים את הבוריקים על המחבת ללא שמן!!! ממש אין צורך בשמן. מטגנים "על יבש" עד שקריספי משני הצדדים. מורידים מהאש ומגישים חם.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים בצד.
אם נשארים לכם עלי בוריק, תמלאו אותם בנוטלה, פרוסות בננה וקוקוס טחון קלוי. תטגנו אותם טגון יבש.
פורסם לפני שנה: קציצות שרימפס ברוטב של חלב קוקוס
בכותונת קלילה, בצעדים שקטים ובטוחים, התחילה במלאכה.
"בואי שמנה" אמרה. אמרה ולא הוסיפה. התיישבה והמתינה לתגובה.
היתה דממה. עוד ביס... עוד טבילה ברוטב... שאגה!!!!
מנה גאונית לא פחות. טעמים מתפרצים, מרקם מתפצפץ והכל באמת בקלילות. כל כך קל שמייד הכנו עוד נגלה והסרטנו להוכחה. לאחרונה במקום הרוטב המיונזי הסמיך אנחנו מגישות את הבוריק עם הרוטב הנפלא של הכרובית הצלוייה. לינק כאן.
בתאבון!!!
אוהבת. מלא!
רונה
לדפים הממולאים:
10 דפי בוריק חצויים לשניים (דפים למילוי סיגרים. בתא ההקפאה של הסופר)
500 גר' דג טרי (אני השתמשתי בסלמון ודניס)
8 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן כוסברה קצוצה
1/2 מנגו גדול חתוך לקוביות קטנות
5 פרוסות של אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
כף רוטב סויה
כף שמן שומשום
לרוטב:
3 כפות מיונז לייט
2 כפיות רוטב סריראצ'ה (תאילנדי חריף)
3 בצלים ירוקים קצוצים
פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
כף שומשום שחור
או רוטב אסייאתי במתכון של הכרובית הצלוייה. לינק כאן.
לעבודה:
1. את הדגים קוצצים גס ומניחים בקערה שאליה מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי: בצל ירוק, כוסברה, מנגו, אננס, ג'ינג'ר, סויה ושמן השומשום. מערבבים.
2. מתחילים במילוי. לוקחים חצי דף בוריק ומניחים אוו על שולחן העבודה כך שהצד שישר רחוק מאיתנו. מניחים כף גדושה של המילוי במרכזו העליון של הדף. מקפלים את שני צידי הבוריק אחד מעל השני ואז מקפלים את חלקו העליו ומגלגלים מעל המילוי. אפשר לראות כמה זה פשוט בוידאו לפניכם.
3. מסדרים את הבוריקים הממולאים על צלחת ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
4. מחממים מחבת רחבה מעל אש גבוהה ומניחים את הבוריקים על המחבת ללא שמן!!! ממש אין צורך בשמן. מטגנים "על יבש" עד שקריספי משני הצדדים. מורידים מהאש ומגישים חם.
5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים בצד.
אם נשארים לכם עלי בוריק, תמלאו אותם בנוטלה, פרוסות בננה וקוקוס טחון קלוי. תטגנו אותם טגון יבש.
פורסם לפני שנה: קציצות שרימפס ברוטב של חלב קוקוס
מושלם....
השבמחקתודה!!!
מחק