30 במאי 2013

פופקורן של ראשי קלמרי

המנה הזו, שאפילו השם שלה מצלצל "עליז", היא מנה משמחת."פופקורן ראשי קלמרי" זו מנה שאכלתי וכל ביס שלקחתי חייכתי. (כן, אפשר להחליף בשרימפס).
אין בה תחכום, היא לא מתיימרת להיות מנת הדגל, היא מעקצצת, חרפרפה וקלילה. הכח שיש לה בפתיחת התאבון הוא לא יאומן במיוחד לצד איזה אפריטיף טוב. בלילת הטמפורה דקיקה ואינה מכבידה על הקלמארי, וזו מנה כזו שהרוטב מעורבב בה כך שחוץ מלזרוק פופקורן לפה כל חצי שנייה, אין הרבה מה לעשות. הכנו אותה כי היה בא לי לנשנש משהו. אכלנו אותה בעמידה במטבח עם הידיים ואחרי כל ביס שאגתי משמחה ואם לא די בזה על מנת לשכנע אתכם אז אין לי עוד מה להוסיף.
שתהיה לכם שבת שמחה וטובה
איזה טעים הפופקורן הזה... באמת!
רונה


לפופקורן ראשי קלמרי:
1 ק"ג ראשי קלמרי (2 שקיות)
1 חלמון
200 מ"ל מים קרים
1 כוס קמח רגיל
3 כפות מיונז (אני השתמשתי בלייט)
3 כפיות רוטב תאילנדי חריף (צ'ריראסה) או לפי הטעם
1 כפית מיץ יוזו או מיץ לימון
2 כפיות עירית קצוצה
שמן קנולה לטיגון עמוק


לעבודה:
1. מפשירים ומייבשים את ראשי הקלמרי.
2. לבלילת הטמפורה: בקערה מערבבים את החלמון, המים והקמח. זה בסדר אם נשארים קצת גושים קטנים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את המיונז, הצ'יריראסה והיוזו.


4. מערבבים את ראשי הקלמרי בבלילת הטמפורה.
5. מחממים את השמן בסיר. שמים 2 טיפות מים בשמן בעודו קר. כשהשמן מתחמם הטיפות יתפוצצו, כשהן יסיימו להתפוצץ השמן מוכן. מכניסים את ראשי הקלמרי לשמן (תופסים ערימה בידיים ומניכים בשמן) ובעזרת מזלג מיד מפרידים בינהם. מוציאים את ראשי הקלמרי לאחר דקות ספורות כשהזהיבו קצת. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. תלוי בגודל הסיר, תצטרכו לטגן את הקלמרי בכמה סבבים.
5. מערבבים את ראשי הקלמרי עם המיונז. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את העירית הקצוצה. מגישים מיד.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה