16 במאי 2013

דג ברוטב תמרינדי

דג הדניס הזה לא ידע בעצמו כמה הוא יכול להרשים, כשעוד היתה לו האפשרות לחשוב על זה.
זו למשל מנה שהייתי מגישה לאיזה בן אצולה, זו מנה שמעלה אותך מדרגה בעולם האוכל, זו מנה כל כך שווה שהיא
קיבלה אצלי ציון 10 בשנייה שרק הרחתי אותה.
הדג הזה, הרוטב שעליו (שהוא אחד השווים שהחיך שלי ידעה) זה כל הסיפור.
לפעמים, הגאונות היא בפשטות, וזו מנה פשוטה ומושלמת.
כשתכינו את הרוטב וריחות ארומטיים יכו בכם, אז... או אז תבינו לאן נושבת הרוח.
סוף שבוע מקסים
שבת טובה ונעימה
אהבה גדולה
רונה


לדג ברוטב תמרינדי:
לרוטב:
4 גבעולי כוסברה
3 שיני שום
2 פלפל צ'ילי אדום חריף
1 כף סוכר דמררה
1 כף רוטב דגים
2 כפות תרכיז שורש תמרינדי (להשיג במעדניות, ראו תמונה למטה)
2 כפות מים
לדג:
3 דגי דניס מפולטים עם עור
1/2 כוס קמח
שמן קנולה לטיגון עמוק


לעבודה:
1. במעבד מזון או בסכין חדה מרסקים את כל מרכיבי הרוטב למשחה. מניחים בצד. אפשר להכין מראש.
2. פורסים את הדגים לפרוסות עבות ומקמחים אותן. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. (טיגון עמוק הוא פשוט ויעיל אם מטגנים בטמפרטורה הנכונה. כשהשמן עוד קר מטפטפים 2 טיפות מים וכשהשמן מגיע לטמפרטורה האידיאלית טיפות השמן מתנפצות. פשוט פשוט.) כשהשמן חם מכניסים את הדגים לכ4 דקות ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. כמובן שאפשר גם לצלות את הדגים בתנור.
3. מסדרים את הדגים על צלחת הגשה ומוזגים את הרוטב מעל. מגישים מיד. אני מגישה מעל איטריות אורז או אטריות שעועית.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות:

  1. מיד מכינה... זה נראה מעולה וטעים. אשלח לך תמונה
    נשיקות

    השבמחק
    תשובות
    1. סומכת עליך ועל המתכון שהאורחים שלך הערב ילקקו את האצבעות וירצו עוד! דווחי!!

      מחק