18 באפריל 2013

עוף סקסי. פילה עוף באוירה מקסיקנית.




אז מה היה לנו? יום חופש, פילה עוף במקרר, כמה עשבים שוטים, קלח תירס בודד ורונה אחת רעבה!
הכל קרה כמו רוח סערה... מעט דיבורים והרבה טלפתיה יש בינינו במטבח (זה לא קרה ביום עברנו כמה פרצופים וצווחות, אם להודות לאמת).
על מחבת פסים אחת כל המופע מתרחש.... מניחים את הירקות, צולים פיתה, כמה פילטים של עוף, כמה רטבים שניתן למצוא בכל מעדניה (אל תהיו כבדים באמא שלכם) וזהו. פשוט זהו.
יאללה תתחרעו אמיגוס,
בון אפטיטוס,
רונה




לעוף הסקסי:
מספיק ל2 מנות
פיתה חצויה לרוחב (כך שיש 2 עיגולים)
תרד טרי ושטוף, 2 חופנים
גרעיני תירס מתירס אחד טרי
2 בצלים ירוקים
פלפל צ'ילי חריף (לא חובה)
בצל סגול, פרוסה
עלי כוסברה, חופן (לא חובה)
6 פילטים של עוף
שמן זית, כף
מלח 
גבינת גאודת עזים (לא חובה)
רוטב טאקו 2 כפות (להשיג המעדניות)
ממרח צ'יפוטלה, 2 כפיות (להשיג במעדניות)


לעבודה:
1. קולים את חצאי הפיתות בטוסטר, על מחבת או בתנור עד שפריך.
2. על מחבת גריל, פלנצ'ה או מחבת רגילה צורבים את התירס, הבצל ירוק והפלפל צ'ילי עד ששחום. את התרד חולטים על המחבת עד שמתרכך. צורבים את העוף עד שמוכן ושחום. מניחים הכל בצד.
3. מרכיבים המנה. על כל חצי פיתה מורחים כף רוטב טאקו וכפית ממרח צ'יפוטלה (הממרח חריף אז לטעום טיפה ולהחליט כמה ממנו מורחים). מעל מניחים את התרד, מעל את העוף. מעל העוף מניחים את הבצלים הירוקים, את התירס וקרעים מהפלפל צ'ילי. מעל מפזרים את הכוסברה והבצל האדום. ממליחם קלות.
4. אפשר לפזר שבבי גבינת גאודת עזים.




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: