14 בפברואר 2013

גלידת תותים בדקה!!!

טוב, תקשיבו תקשיבו! אם זה לא סטארט אפ אז אני לא יודעת מה כן! גלידה משובחת בדקה!!!
למען גילוי נאות, הגלידה הזו צצה ב 45 שניות שנותרו לג'יימי אוליבר בתוכניתו, בה הוא מבשל בחצי שעה ארוחה שלמה. אז כמו שחברים נוהגים, אנחנו משתפות אתכם מיד בגילוי המרעיש - גלידה במרקם מושלם שלוקח דקה להכין.  זוהי גלידה על בסיס יוגורט אחד תמים, פרי העונה (כל פרי שהוא עם מרקם רך ונימוך) אפשר להוסיף נענע אם אוהבים (ועלה אחר עם מעיזים), אפשר קצת אבקת סוכר אם מתחשק לכם טיפה יותר מתוק ומעל לכל אפשר הכל... שבבי קוקוס, שוקולד מגורד, אגוזים קצוצים, אתם יצירתיים מספיק, תרגישו חופשי.
בפוסט הזה לא משמינים אפילו גרם!
לכולנו יש 45 שניות בין לבין אז קדימה
שבת שלום,
אל תישכחו לאהוב
רונה




לגלידת התותים בדקה!:
350 גרם תותים שטופים, חתוכים לקוביות וקפואים
מיכל (כוס) יוגורט לבחירתכם (אני השתמשתי כרגיל ביוגורמה)
אבקת סוכר או דבש. אולי, לא בטוח. פרטים בהמשך.
עלי נענע, רק אם רוצים
קוקוס קלוי או שבבי שוקולד להגשה, רק אם רוצים


לעבודה:
1. מכניסים את קערות ההגשה למקפיא (הקערות שתשתמשו בהם להגשת הגלידה).
2. מכניסים את התותים לקערת המג'ימיקס, מוסיפים את היוגורט (ואת עלי הנענע אם משתמשים) ומפעילים עד לגלידה במרקם מושלם. דקה אמרנו? טועמים ורק אם צריך מוסיפים מעט אבקת סוכר לפי הטעם וממשיכים לערבל. (אפשר להגיש עם דבש מעל ואז לוותר על הסוכר).


3. בעזרת כף מעבירים לקערות הקפואות, מפזרים שבבי קוקוס או דבש או כל תוספת שתרצו ומגישים.

מנגו, תאנים, אפרסקים לבנים וכו.. יעבדו פה מצוין

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


14 תגובות:

  1. הולכת לעשות את זה היום!! גדול! (עשיתי משהו דומה עם בננות- גם טעים!)

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני אנסה עם בננות מחר. תודה יעל!

      מחק
  2. זה מדהים גם עם ליצ'י קפואים. טריים או משומרים

    השבמחק
    תשובות
    1. רעיון מעולה. אחד הפירות האהובים עלי!

      מחק
  3. גאוני!!! גם לא משמין וגם אפשר לעשות מיוגורט עזים נטול לקטוז לרגישים שבינינו!!!! תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. ולמי שאוהב את טעמו של יוגורט עזים זה יוצא נהדר (אני אוהבת!) תודה!

      מחק
  4. צריך להקפיא גם את היוגורט? או להקפיא הכל אחרי? לדעתך אפשר להמיר בקרם קוקוס? ולהקפיא אותו קודם? תודה;)

    השבמחק
    תשובות
    1. להקפיא רק את הפרי! את הקערות מקפיאים רק כדי לשמור על הגלידה שלא תימס מהר, בכל זאת אין בה מייצבים.
      הייתי מנסה להמיר בקרם קוקוס, לא הייתי מקפיאה את הקרם קוקוס אבל הייתי מוסיפה פרי. הייתי מנסה על כל כוס קרם קוקוס 450 גרם פרי קפוא.
      בבקשה תשתפ/י איך יצא.
      בתאבון ותודה!!!

      מחק
  5. זה מדליק לאללה
    אבל צריכה עזרה ביחס כמויות.
    ארוחה ל-10 למשל:
    נגיד שאקח 10 קעריות נדיבות
    עם הרבה קוביות תותים מוקפאות מחולקות בכל אחת
    כמה יוגורטים?
    טלי

    השבמחק
    תשובות
    1. כל 350 גר תותים וכוס יוגורט מקבלים 4 מנות נדיבות. הייתי מכפילה הכל ב2.5 - 3.
      1 וקצת קג פרי ו3 כוסות יוגורט.
      נשיקות אהובה!

      מחק
  6. אני מכינה עם בננה תות ומנגו קפוא שאני מקפיאה מבעוד מועד כמה כפיות סילאן ומקבלת סמוזי טרופי מטריף

    השבמחק
  7. וואוו אהבתי מאוד! טעים טעים טעים

    השבמחק
  8. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק