19 בינואר 2013

סאטה עוף ברוטב בוטנים

עצרו הכל ושימו לב! מי שאוהב בוטנים עומד להתעופף לגבהים אחרים... מי שלא אוהב בוטנים (אם קיים כזה דבר)
שייגש לקרוא ספר טוב ויחזור אלינו בשבוע הבא.
מה שעיניכן רואות בתמונה היא גירסה עולמית חוצה יבשות וימים. אני עוד אצא איתה החוצה בקרוב ואראה לעולם מה זה סאטה עוף. רוטב הבוטנים הוא באמת הדבר הכי שווה שאפשר להצמיד לסאטה עוף. זה שילוב של טעם הבוטנים המופלא שאין כמותו, עם חלב קוקוס שהופך את כל הטקסטורה שלו לעדינה מאד ,ליים שזה אחד מפילאי תבל, משחת קארי שבאמת מחוללת ניסים וניפלאות, מן שילוב מנצח, כשכל אחד בנפרד הוא עולם ומלואו וביחד... מנה מושלמת.
המנה המופלאה הזו חייבת למצוא את עצמה ברפטואר השבועי של ארוחות צהריים או ערב.
אני לא יודעת אם אתם מבינים כמה דחוף לכם להכין את הפוסט הזה בכל מקרה בדיוק בשביל זה אני כאן... להזכיר לכם מה דחוף יותר ומה לא... זה בהול!
סיון חזרה מקובה שזופה, יפה ועוד יותר טובה ממה שנסעה
אהבה גדולה
רונה



לשיפודי עוף:
1/2 קילו פילטים של חזה עוף
1 למון גראס פרוס גס
3 שיני שום
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וחתוך גס
1 כף סוכר
1 כפית מלח ים
1 כפית כורכום
50 גר' בוטנים
125 מ"ל מים (חצי כוס)
מעט שמן קנולה לטיגון
לרוטב:
250 מ"ל קרם קוקוס
1 כף מחית קארי אדומה (להשיג באזור האסיאתי של המעדניה)
100 גר' בוטנים קצוצים
1 כף סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף מיץ ליים או לימון טרי


לעבודה:
1. מניחים את כל מרכיבי שיפודי העוף, מלבד העוף, במעבד מזון ומעבדים למרינדה בעלת חתיכות בוטנים קטנטנות. משרים את נתחי העוף במרינדה לפחות שעה ועד יממה. (אם מעדיפים נתחי עוף קטנים ללא השיפוד, לחתוך את הפילטים לקוביות).


2. משפדים את הפילטים.
3. צולים את השיפודים או את הנתחים במעט שמן על מחבת כבדה מעל להבה גבוהה משני הצדדים.





5. בינתיים, מוזגים את החלב קוקוס לסיר עד שמבעבע ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים דקות ספורות עד שקצת מסמיך.


5. מגישים את השיפודים עם הרוטב ליד, הולך נהדר עם אורז לבן.




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות: