שבת בבקר... בית קפה, כריך חמוד, רק אלוהים יודע מה גרם לשמנה כמוני להיות מוטרדת מארוחת הצהרים... בסיפור הזה לא הייתי לבד כיוון שסיון שיתפה אותי בסלמון ששוכב במקרר וממתין שיקרה לו משהו. בגלל שחנוכה בפתח תהינו מה תאמרו על לביבות סלמון עם אטריות אורז? מה תאמרו אם נוסיף להם בצל ירוק? ואם נגיש אותם עם יוגורט וואסאבי? הא? מה תאמרו אז? יש פה בפוסט הזה גם בונוס. אין גלוטן וכמעט ונטול שומן. לביבה לייט. כולה בריאות.
ההכנה פה מאד זריזה... קיצוץ סלמון ובצל, ערבוב קל, קורצים לביבות... נחים חצי שעה ואז על מחבת חם עם טיפונת שמן, מספר דקות ונגמר המופע.
אכלנו את זה בעמידה כמו שאנחנו אוהבות, (לכם מותר לשבת), חייכנו חיוך גדול, זה היה מהיר ומושלם, נשאר לכם להאמין לי ולעשות את הפוסט הזה.
תהנו חברים שלי,
חג שמח,
באהבה,
רונה
ללביבות סלמון:
כמות לכ16 לביבות
50 גרם איטריות אורז דקיקות
1/2 ק"ג סלמון טרי ללא עור
5 גבעולי בצל ירוק
1 חלבון (הלבן של הביצה)
כף רוטב סויה
מעט שמן קל לטיגון (חמניות, קנולה, זרעי ענבים)
להגשה:
כוס יוגורט
2 כפיות אבקת וואסאבי
לעבודה:
1. משרים את איטריות האורז בקערה עם מים רותחים .
2. קוצצים את הסלמון בעזרת סכין חדה. פורסים את הנתח לפרוסות ואת הפרוסות לקוביות קטנטנות.
3. קוצצים את הבצל הירוק. מסננים את האיטריות, מייבשים אותן וגוזרים אותן בעזרת מספרים שיהיו בערך 5 ס"מ. בערך.
4. מוסיפים את רוטב הסויה, החלבון ומערבבים עם כל המרכיבים.
5. יוצרים לביבות ומניחים על צלחת ומכניסים לקירור לפחות לחצי שעה ש"יתגבשו" להן.
6. מחממים מחבת, מוסיפים קצת שמן ומטגנים את הלביבות עד הזהבה. כשמבחינים שאיטריות האורז מזהיבות בשוליים, זה הזמן להפוך אותן.
7. מערבבים את היוגורט עם אבקת הוואסאבי. לוקח כמה דקות עד שהוואסאבי מורגש, אז לא למהר להוסיף עוד. להמתין קצת ואז לטעום.
8. שיהיה לנו חג שמח ועם לביבות שכאלה, הוא יהיה גם בריא.
חיפשתי משהו מיוחד לנר ראשון של חנוכה ומצאתי במקרה את המתכון הזה. יצא פשוט מהמם. אין ספק שזה נכנס לספר מתכונים שלי, הדבר היחידי הוא שלמרות שמלכתחילה הכנתי כמות כפולה לא יצאו לי 32 לביבות אלא בסביבות ה 16 . בפעם הבאה כמות משולשת!!!!
השבמחקתודה על מתכון מנצח