11 באוקטובר 2012

סינטה של טלה צלוי מעל תפוחי אדמה




כשאלברט איינשטיין אמר שהגזע האנושי יעלה מדרגה רק כשיחדול לאכול בשר, הוא התכוון שנטעם את הטלה ואז...
הנתח הזה הוא משובח! שלא בדומה לסינטה בקר (עגלה), בשרו של הטלה שמן יותר, רך יותר  וקל יותר לעיכול, ממש כאילו אכלתם סלט עלים צעירים ורעננים (-:
אין מה להיות יצירתיים פה, לא מרינדות ולא שאר תיבולים מתוחכמים, תעשו את המעט שעיניכן רואות והמתינו בסבלנות לתוצאה המרשימה שלא תאחר לבוא.
על הנחת הבשר על רשת, כשמתחתיו תפוחי אדמה לא הייתי מוותרת כיוון שזו הזדמנות חגיגית בשביל תפוחי האדמה להיות מה שהם יכולם להיות אך ורק כשטלה מגיר מעליהם את נוזליו.
באהבה,
רונה




לסינטה: 
נתח של סינטה טלה מגולגל וקשור (הקצב יעשה את העבודה) כ1.5 ק"ג
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
פלפל ורוד (לא חובה)
טימין



לתפוחי אדמה:
1 ק"ג תפוחי אדמה (הכי טעים מזן ראטה, להשיג בשוק האיכרים)
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל ורוד
טימין


לעבודה:
1. מוציאים את נתח הסינטה מהמקרר כ3 שעות לפני שמכניסים לתנור. מורחים אותו בשמן זית ובוזקים עליו פלפל שחור, פלפל ורוד וטימין. מניחים בצד.
2. כשהבשר הגיע לטמפרטורת החדר, מחממים תנור ל200 מעלות.
3. אני משתמשת בתפוחי אדמה מזן ראטה ולכן אני שוטפת אותם היטב אך לא מקלפת (אני בדרך כלל לא קולפת תפוחי אדמה לצלייה). פורסים כל תפוח ל4 פלחים לאורך, את הארוכים במיוחד אני גם חוצה באמצע. מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן הפלפלים, המלח והטימין.
4. כשהתנור חם, מניחים את תבנית תפוחי אדמה על המגש התחתון וקומה מעליו מניחים את נתח הבשר (כך ששומן הבשר יטפטף על תפוחי האדמה... יאמי).


5. לאחר כ20 דקות הופכים בעזרת מלקחיים את הבשר, מעבירים את החום לגריל ומשאירים בתנור לכ20 דקות נוספות.
6. מוציאים את הבשר ותפוחי האדמה מהתנור, מתאפקים ונותנים לבשר לנוח מספר דקות ואז פורסים ומגישים עם התפוחי אדמה.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


5 תגובות:

  1. עכשיו השתכנעתי שאת לא עוד בלוגרית , אלא פיין שמקרית עם תעודות....
    שאפו
    חיה

    השבמחק
  2. מכינה היום בערב לאורחים. נראה מושלם

    השבמחק
  3. היי סיון,
    חיפשתי כבר אצל כמה קצבים וכולם לא יודעים מה זה סינטה טלה ואומרים שיש רק סינטה עגל.. האם זה בסדר לעשות מסינטה עגל או שהוראות הבישול שונות?
    תודה רבה!!

    ובהזדמנות זו אני אגיד שזה הבלוג הכי שווה למתכונים, הכל קל מהיר ויוצא מדהים!!! אחד אחד מתכון מתכון :)
    שיהיה לך ולרונה חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על הפירגון!!! תחפשי בגוגל או בבלוג סינטה של עגלה מעל תפוחי אדמה. מתכון מנצח!!! בהצלחה וחג שמח!!!

      מחק