25 באוקטובר 2012

עוגת מייפל. וריאציה לעוגת ה5 דקות.


כשאני רוצה קצת חיבוקים, נישוקים ואהבה מנדב (הבן הקטן והמאד שווה של סיון), אני אוספת סביבי את המצרכים לעוגה זו ומתחילה במלאכה הקלילה. זוכרים את המתכון ֿ"עוגה מעולה ב5 דקות עבודה. בחיי"? מתכון זה הוא וריאציאה על אותו מתכון. עוגה זו היא ההוכחה שאין טעם להשתגע עם עוגות מסובכות. היא טעימה, רכה, מעלה ניחוח מייפל ומזכירה פנקייק אם אוכלים אותה חמימה (וכך קורה לרוב). אז קדימוש חברים אהובים, הילדים משתגעים עליה, הגדולים גם, הנה לכם מתכון כייפי במיוחד לשבת קרירה וגשומה (הלוואי).
שבת שלום, באהבה,
רונה





לעוגה:
2 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס קוקוס טחון
כוס קמח תופח
1/2 כוס שקדים פרוסים או אגוזי מלך שבורים
3/4 כוס סירופ מייפל
שמן לשימון התבנית

לעבודה:
1. משמנים תבנית אינגליש או תבנית אחרת בנפח של אינגליש. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. בקערה מערבבים בעזרת מטרפה (לא מקציפים! רק מערבבים) את הביצים, השמנת והסוכר. מוסיפים את הקוקוס והקמח ומערבבים רק עד שהקמח מתערבב.


3. אפשר לקלות על מחבת יבשה את השקדים, לא חייבים. אנחנו קלינו עד שהשקדים הזהיבו.
4. מעבירים חצי כמות מהבלילה לתבנית, מפזרים מעל חצי כמות השקדים וכרבע כוס סירופ מייפל. מכסים בשארית הבלילה ומפזרים מעל את שארית השקדים.

השכבה הראשונה

5. מעבירים את העוגה לתנור לכ20 דקות. זמן האפייה תלוי בסוג התבנית. אני השתמשתי בתבנית רחבה יותר ולכן הזמן בתנור מתקצר. העוגה צריכה להיות יבשה מלמעלה וקיסם אמור לצאת עם פירורים לחים דבוקים אליו.


6. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את חצי כוס המייפל. חגיגה!


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


6 תגובות:

  1. ואני אזכה לחיבוק מסתיו. מכינה היום! ביוש

    השבמחק
  2. שלמות.גם בקיץ דרך אגב.

    השבמחק
  3. שלמות.גם בקיץ דרך אגב.

    השבמחק
  4. שלמות.גם בקיץ דרך אגב.

    השבמחק
  5. האם אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח. אבל תצטרכי לשנות זמנים. תלוי בתבנית, החור באמצע יגרום לעוגה להיות מוכנה יותר מהר. אבל אם התבנית קטנה, כך שהעוגה יוצאת גבוהה יתכן ותצטרכי את אותו הזמן או קצת יותר. תבדקי.

      מחק