20 בספטמבר 2012

קציצות שרימפס בחלב קוקוס עם דלעת



שום כלום לא הזיז אותי ממרבצי באותו היום. העברנו אסמסים סיון ואני, לא סרט עניין אותי לא ספר לא מנוחה ולא נחלה! ואז אז קיבלתי את ההודעה שהקפיצה אותי כאילו הייתי נאדיה קומנצ'י על הקורה בימיה הטובים..."בואי  אני אכין קציצות שרימפס בחלב קוקוס עם דלעת " והשד יודע מה... לא סיימתי לקרוא את ההודעה וכבר דהרתי במעלה חיים לבנון.
עכשיו תראו חברים טובים מאד שכמותכם, כמו התבשיל הזה לא היה כבר זמן רב מאד. הקציצות אווריריות וקלילות ולדעתי זה החלב קוקוס שעושה להם ג'סטה יפה פה, הדלעת והתבלינים של כל המופע הזה שווים שתעצרו ה כ ל ותכינו.
אחרי שתכינו, אני אישית, סגנית השף, מבטיחה מנה ראשונה שווה במיוחד בבלוג הבא....
קדימוש  חבר'ה לייצים
תהיו טובים עמכם.
שבת שלום ומבורכת,
רונה




 לקציצות:
800 גרם שרימפסים טריים או קפואים ומופשרים, נטולי זנבות ומיובשים היטב!
5 בצלים ירוקים
חצי כוס עלי בזיליקום טריים
ג'ינג'ר טרי, כ3 ס"מ
2 שיני שום קלופות
1 כף רוטב סויה
 לרוטב:
1 כף שמן צמחי (קנולה, זרעי ענבים וכו')
חצי פלפל אדום חריף פרוס לאורך ואח"כ לפרוסות דקות לרוחב (לא חובה)
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לגפרורים קטנים
מקל עשב לימון, מעוך בעזרת סכין וחתוך ל3 לרוחב
3 כפות מחית קארי אדומה (להשיג במעדניות, נשמר לאורך זמן בקירור)
2 פחיות חלב קוקוס (אני השתמשתי בפחית קרם קוקוס ובפחית נוזל קוקוס)
400 גרם דלעת (עדיף דלעת ערמונים) קלופה וחתוכה לקוביות של כ3 ס"מ
מיץ מ2 ליים או מלימון אחד
מלח


לעבודה:
1. במעבד מזון (או על קרש חיתוך בעזרת סכין חדה) מניחים את כל חומרי הקציצות מלבד השרימפס, מעבדים בפולסים עד שכל המרכיבים קצוצים דק. מוסיפים את השרימפס ומעבדים עד שהשרימפסים קצוצים אבל לא משחתיים (שוב, פולסים ספורים). יוצרים קציצות עגולות, מניחים על צלחת ומכניסים לקירור (עד יממה).


2. בסיר רחב מעל להבה בינונית, מטגנים בשמן את הפלפל החריף, הג'ינג'ר ועשב הלימון כ2 דקות, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים תוך כדי עירבוב כדקה נוספת. מוסיפים את פחיות הקוקוס ואת קוביות הדלעת ואת מיץ הלימון. ממליחים לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה עד שהדלעת מוכנה לאכילה (כחצי שעה).



3. מוסיפים את כדורי השרימפס ומבשלים מכוסה כ10 דקות עד שמוכן.


4. בינתיים, כתוספת אפשר להשרות איטריות אורז דקיקות במים רותחים כ7 דקות עד שרכות ומוכנות לאכילה. לסנן.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות:

  1. בדיוק מתאים לי עכשיו!!

    השבמחק
    תשובות
    1. קדימוש. נחגוג את ״אחרי החגים" אצלי מעל קערת קציצות שרימפס.

      מחק