שבת בצהרי היום... אין מקום במדינת ישראל הקטנה בו המזון והחייך ייפגשו עם חיוך גדול כמו במשכנה של סיון.
הגעתי כהרגלי עם מקום בקיבה התובענית שלי שיודעת לאן פעמיי, ומקרקרת כל הדרך כעינבלים בכנסייה קתולית. נכנסתי בדלת ותוך דקות ספורות רול או שניים (או יותר) מאלו שאתם רואים בתמונה עבר לי בפה.
הטעם - דים סאם , ה"פיגורה" - אגרול (רק בלי בריכת שמן, אלא צרוב קלות במשיכת שמן דקיקה).
עד לרגעים אלו, הספקתי פעמיים לאכול את המנה הזו (לדרישתי כמובן) ואני בטוחה היום - יותר מאז, שזה טעים,עדין, קליל ונעים בדיוק כפי שעיניכם רואות.
ההכנה היא תראפית לחלוטין, נקייה, מענגת ומסיחה כל מחשבה טורדנית (אם ישנה כזו), ובסיומה טעם גן עדן.
אין חורף...יש רק שעון כזה, אז לסופ"ש חמים, הנה לכם מנה קלילה וטובת לבב.
היו שמחים חברים שלי
לא לשכוח לחייך
באהבה
רונה
לרולים:
דפי אורז עגולים (להשיג במדפים האסייתים במרכולים)
סלמון טרי
עלי נענע
עלי בזיליקום
בצל ירוק חתוך לרוחב ואחכ לגפרורים דקים
רוטב סויה
שמן שומשום
רוטב סויה להגשה
לעבודה:
1. מכינים את כל המצרכים בהישג יד. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי סנטימטר. מניחים את הסלמון בקערה ומוסיפים סויה ושמן שומשום. הסלמון לא אמור לשכב ברוטב אלא רק להתעטף בו. על כל כף סויה יש להוסיף חצי כפית מהשמן שומשום.
2. משרים כ5 דפי אורז בקערת מים קרים. כשהדפים רכים וגמישים מוציאים דף אחד ומניחים על נייר מגבת. מניחים על חלקו העליון של השליש התחתון פרוסת סלמון ומעליו עלה בזיליקום, עלה נענע ובצל ירוק. מקפלים את החלק שמתחת לסלמון מעל הסלמון, מקפלים את שני הצדדים מעל הסלמון ואז מגלגלים כלפי מעלה. מניחים בצד וממשיכים... ממשיכים להשרות את דפי האורז וממשיכים לגלגל את הרולים.
3. בשלב זה ניתן להגיש את הרולים ובצדם קערה עם רוטב סויה.
4. למי שמעדיף לא לאכול דג נא, או שבא לו משהו חמים וקריספי אפשר לטגן את הרולים על מחבת טפלון (למרוח שכבה דקיקה של שמן) משני הצדדים ולהגיש עם רוטב סויה או/ו ספייסי מיונז (כף גדושה מיונז מעורבבת עם כף שטוחה של רוטב תאילנדי חריף סירצ'ה).
אנו חולקות את אותו טעם , אין פוסט שאת מפרסמת שאיני שומרת , ומתה כבר להכין....
השבמחקתודה
חיה
תודה חיה וחג שמח!
מחק