תמיד אמרתי שאת מתכון הסופלה הזה של קרם פרש, ספינת הדגל של כל הזמנים, אני לא אתן גם אם יקחו אותי בשבי הסורי... אז סוריה נחלשה, כמוה גם אני. פתחתי את הלב, והנה כשהשנה החדשה בפתח החלטתי להיות יותר טובה אתכם חברים.
המתכון הזה מאד פשוט, זריז ולא דורש הרבה ממכם. ההוראות כל כך ברורות שאתם עומדים להוציא מהתנור שלכם את אחת מעוגות השוקולד היותר שוות. דבר אחד קטן לי אליכם... כשהעוגה בתנור אתם יכולים לנוח בחצי שעה הראשונה, אחכ אני מתחננת לקצת דריכות כיוון שהרגע בו תוציאו אותה מהתנור הוא הוא הרגע שיגרום לכם לחייך אח"כ.
כמה טיפים קטנים: להמיס את השוקולד עם החמאה בהדרגה (שלא יישרף). לקפל את קצף הביצים לתוך השוקולד במינימום קיפולים. להוציא את העוגה לא כשהקיסם יבש (כמו שלימדו אותנו פעם) אלא כשהוא לחלוחי מאד ואחרון חביב לחכות מס' דקות לפני שמתנפלים (לטיפ הזה סיון לא מוכנה להקשיב).
שתהיה שבת שלום ומבורכת.
שנה טובה מאד לכולנו,
אל תשכחו לחייך
באהבה גדולה
סיון ורונה
את העוגה הנהדרת הזו אפשר גם לרכוש אצל רונה כמו גם את השטרודלים המהממים שבפוסט השטרודל
0547902545
לינק לאותה עוגה מופלאה אבל ללא הגלוטן או בקיצור בלי הקמח אבל בתוספת חלבון אחד. יוצא משהו!!!!
לעוגה:
250 גר' חמאה ועוד קצת לשימון התבנית.
250 גר' שוקולד מריר (לעוגה זו אני משתמשת ב70% מוצקי קקאו)
5 ביצים גדולות
1/2+1/4 כוסות סוכר
1/4 כוס קמח תופח
אבקת סוכר לקישוט
לעבודה:
1. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו, לאט לאט עד למרקם חלק. (קודם מניחים את החמאה ומעל את השוקולד, החמאה שומרת על השוקולד שלא יחרך). מניחים בצד שיתקרר בינתיים.
2. מחממים תנור ל160 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
3. מפרידים חלבונים מחלמונים. את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה נפרדת.
לחלמונים מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים בעזרת מטרפה (לא מקציפים! רק מערבבים טוב).
4. מערבבים את בלילת השוקולד והחלמונים לתערובת חלקה ומוסיפים את הקמח ומערבבים.
5. מקציפים את החלבונים כחצי דקה ואז מוסיפים את הרבע כוס סוכר, ממשיכים להקציף לקצף יציב חלק ומבריק כמו בתמונה.
6. מעבירים כף הגשה גדושה מקצף הביצים לבלילת שוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה.
7. מקפלים בעדינות את השוקולד לתוך הקצף. מעבירים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור לכ30-40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא יבשה מלמעלה, מעט רוטטת במרכז וכשקיסם יוצא עמוס בפירורים לחים.
לרוטב שוקולד: 100 גר' שוקולד מריר וחצי כוס חלב בקערה קטנה במיקרו ולערבב לרוטב חלק
טוב את זה אני לא מנסה בבית! רק מלהסתכל בתמונות עליתי שני קילו.... נראה מדהים!!
השבמחקאיזה תבנית?
השבמחק26...
מחקאני כל פעם מכינה בתבנית בגודל אחר, לפעמים יוצאת גבוהה יותר ולפעמים נמוכה.
מחקלאפות בטורבו?
השבמחקאני תמיד אופה בטורבו. תודה!
מחקרשמת 1/2 +1/4 סוכר לאן כול זה וכמה בדיוק??
השבמחקנכון. אם תקרא/י את המתכון אז מצויין בהמשך שהחלמונים מקבלים את החצי כטס סוכר והחלבונים את הרבע. תודה ושבת שלום!
מחקאהה הבנתי תודה ושבת שלום
השבמחקהי סיוון,
השבמחקהאם אפשר לצפות את העוגה או שהיא תצנח בעקבות הציפוי?
אפשר. אני הייתי מצפה אותה כשהיא הפוכה ואז השטח פנים שלה ישר. בתאבון!
מחקשאלה: אפשר להמיר את המחמאה בשמן?
השבמחקמחמאה??? חס ושלום. מרגרינה זה רעל. במקרה של עוגה לא חלבית הייתי מוותרת על העוגה הזו. לגבי השמן? לא ניסיתי...
מחקצצ
השבמחקשמים רק כף אחת מהחלבונים ולא משתמשים בשאר??
השבמחקבשלב ראשון מעבירים כף
מחקהגשה גדושה לשוקולד ומערבבים ובשלב שני מעבירים את כל
תערובת השוקולד לתוך קצף הביצים ומקפלים בעדינות. יש?
איפשר לעשות בתבנית חד פעמי אינגליש קיק?
השבמחקבעיקרון כן. אבל זן עוגה משובחת ומתאים לה להיות עגולה. היא גם כמו סופלה; תופחת בתנור ואז צונחת. הכמות גם גדולה יותר מאי
מחקאפשר להכין יום מראש? ואם כן, במקרר?
השבמחקאפשר יום מראש. אין צורך בקירור.
מחקהיי.הכנתי את העוגה הכל לפי ההוראות.העוגה יצאה לי נוזלית בפנים.האם כך צריך להיות?
השבמחקכלומר מבחוץ יבש וכשחותכים השוקולד נוזל.הייתי צריכה להחזיק עוד בתנור?
אמורה להיות לחה מאד בפנים אבל לא נוזלית. תשאירי עוד קצת, אבל ממש קצת. תבדקי לפני שמוציאה עם קיסם שנדבקים פירורים לחים עליו. חג שמח!!!
מחקהיי, רציתי לשאול, אם יש לי ביצים בניניות(גודל m) זה יהיה בסדר לשים 5 מהם? או שצריך יותר?
השבמחקשימי 6 ביצים
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהיי, אם אני רוצה לשמור את העוגה ליום למחרת אפשרי לכסות אותה ולהשאיר בחוץ? או שהיא חייבת מקרר?
השבמחקלהשאיר בחוץ
מחקהאם ניתן להקפיא את העוגה?
השבמחקכן. להמתין שתתקרר ולעטוף פעמיים בניילון נצמד.
מחקתודה רבה
השבמחק