12 בספטמבר 2012

עוגת סופלה שוקולד מימי קרם פרש


תמיד אמרתי שאת מתכון הסופלה הזה של קרם פרש, ספינת הדגל של כל הזמנים, אני לא אתן גם אם יקחו אותי בשבי הסורי... אז סוריה נחלשה, כמוה גם אני. פתחתי את הלב, והנה כשהשנה החדשה בפתח החלטתי להיות יותר טובה אתכם חברים.
המתכון הזה מאד פשוט, זריז ולא דורש הרבה ממכם. ההוראות כל כך ברורות שאתם עומדים להוציא מהתנור שלכם את אחת מעוגות השוקולד היותר שוות. דבר אחד קטן לי אליכם... כשהעוגה בתנור אתם יכולים לנוח בחצי שעה הראשונה, אחכ אני מתחננת לקצת דריכות כיוון שהרגע בו תוציאו אותה מהתנור הוא הוא הרגע שיגרום לכם לחייך אח"כ.
כמה טיפים קטנים: להמיס את השוקולד עם החמאה בהדרגה (שלא יישרף). לקפל את קצף הביצים לתוך השוקולד במינימום קיפולים. להוציא את העוגה לא כשהקיסם יבש (כמו שלימדו אותנו פעם) אלא כשהוא לחלוחי מאד ואחרון חביב לחכות מס' דקות לפני שמתנפלים (לטיפ הזה סיון לא מוכנה להקשיב).
שתהיה שבת שלום ומבורכת.
שנה טובה מאד לכולנו,
אל תשכחו לחייך
באהבה גדולה
סיון ורונה
את העוגה הנהדרת הזו אפשר גם לרכוש אצל רונה כמו גם את השטרודלים המהממים שבפוסט השטרודל
0547902545

לינק לאותה עוגה מופלאה אבל ללא הגלוטן  או בקיצור בלי הקמח אבל בתוספת חלבון אחד. יוצא משהו!!!!

לעוגה:
250 גר' חמאה ועוד קצת לשימון התבנית.
250 גר' שוקולד מריר (לעוגה זו אני משתמשת ב70% מוצקי קקאו)
5 ביצים גדולות
1/2+1/4 כוסות סוכר
1/4 כוס קמח תופח
אבקת סוכר לקישוט


לעבודה:
1. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו, לאט לאט עד למרקם חלק. (קודם מניחים את החמאה ומעל את השוקולד, החמאה שומרת על השוקולד שלא יחרך). מניחים בצד שיתקרר בינתיים.
2. מחממים תנור ל160 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
3. מפרידים חלבונים מחלמונים. את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה נפרדת.
לחלמונים מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים בעזרת מטרפה (לא מקציפים! רק מערבבים טוב).
4. מערבבים את בלילת השוקולד והחלמונים לתערובת חלקה ומוסיפים את הקמח ומערבבים.
5. מקציפים את החלבונים כחצי דקה ואז מוסיפים את הרבע כוס סוכר, ממשיכים להקציף לקצף יציב חלק ומבריק כמו בתמונה.




6. מעבירים כף הגשה גדושה מקצף הביצים לבלילת שוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה.
7. מקפלים בעדינות את השוקולד לתוך הקצף. מעבירים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור לכ30-40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא יבשה מלמעלה, מעט רוטטת במרכז וכשקיסם יוצא עמוס בפירורים לחים.



לרוטב שוקולד: 100 גר' שוקולד מריר וחצי כוס חלב בקערה קטנה במיקרו ולערבב לרוטב חלק



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


30 תגובות:

  1. טוב את זה אני לא מנסה בבית! רק מלהסתכל בתמונות עליתי שני קילו.... נראה מדהים!!

    השבמחק
  2. איזה תבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני כל פעם מכינה בתבנית בגודל אחר, לפעמים יוצאת גבוהה יותר ולפעמים נמוכה.

      מחק
  3. לאפות בטורבו?

    השבמחק
  4. רשמת 1/2 +1/4 סוכר לאן כול זה וכמה בדיוק??

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון. אם תקרא/י את המתכון אז מצויין בהמשך שהחלמונים מקבלים את החצי כטס סוכר והחלבונים את הרבע. תודה ושבת שלום!

      מחק
  5. אהה הבנתי תודה ושבת שלום

    השבמחק
  6. הי סיוון,

    האם אפשר לצפות את העוגה או שהיא תצנח בעקבות הציפוי?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר. אני הייתי מצפה אותה כשהיא הפוכה ואז השטח פנים שלה ישר. בתאבון!

      מחק
  7. שאלה: אפשר להמיר את המחמאה בשמן?

    השבמחק
    תשובות
    1. מחמאה??? חס ושלום. מרגרינה זה רעל. במקרה של עוגה לא חלבית הייתי מוותרת על העוגה הזו. לגבי השמן? לא ניסיתי...

      מחק
  8. שמים רק כף אחת מהחלבונים ולא משתמשים בשאר??

    השבמחק
    תשובות
    1. בשלב ראשון מעבירים כף
      הגשה גדושה לשוקולד ומערבבים ובשלב שני מעבירים את כל
      תערובת השוקולד לתוך קצף הביצים ומקפלים בעדינות. יש?

      מחק
  9. איפשר לעשות בתבנית חד פעמי אינגליש קיק?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעיקרון כן. אבל זן עוגה משובחת ומתאים לה להיות עגולה. היא גם כמו סופלה; תופחת בתנור ואז צונחת. הכמות גם גדולה יותר מאי

      מחק
  10. אפשר להכין יום מראש? ואם כן, במקרר?

    השבמחק
  11. היי.הכנתי את העוגה הכל לפי ההוראות.העוגה יצאה לי נוזלית בפנים.האם כך צריך להיות?
    כלומר מבחוץ יבש וכשחותכים השוקולד נוזל.הייתי צריכה להחזיק עוד בתנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. אמורה להיות לחה מאד בפנים אבל לא נוזלית. תשאירי עוד קצת, אבל ממש קצת. תבדקי לפני שמוציאה עם קיסם שנדבקים פירורים לחים עליו. חג שמח!!!

      מחק
  12. היי, רציתי לשאול, אם יש לי ביצים בניניות(גודל m) זה יהיה בסדר לשים 5 מהם? או שצריך יותר?

    השבמחק
  13. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  14. היי, אם אני רוצה לשמור את העוגה ליום למחרת אפשרי לכסות אותה ולהשאיר בחוץ? או שהיא חייבת מקרר?

    השבמחק
  15. האם ניתן להקפיא את העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. להמתין שתתקרר ולעטוף פעמיים בניילון נצמד.

      מחק