שלום חברים שלי. הפעם... באופן מפתיע, (ואולי גם בגלל שאני שמיינה), החליטה חברתי סיון להכין מנה דלת קלוריות, בדקות ספורות ממש. מנה עיקרית שלא השאירה אותי אדישה כלל. למתכון הזה היא בחרה את דג הדניס... אני יודעת שכולנו תמימי דעים שבמנת דג ראויה "המלך לוקוס" מככב, אך הנה כי כן, בחרנו את דג הדניס המוערך לא פחות.
המנה הזו, ואינני מגזימה, היא כל כך תיק תק... שבזמן שהדג בתנור, אתם מוכרחים להחיש את צעדיכם בהכנת הרוטב כי הדג כבר יוצא.
מיץ היוזו מחכה לכם במעדניות המובחרות, הוא טיפה יקר (180 ש"ח לבקבוק), אך משתמשים בו במשורה ואורח החיים שלו (במקרר) ארוך הרבה יותר משלנו אם לא יקרה משהו עם המזג אויר הזה.
המנה הזו טעימה במיוחד... תשאלו את אורית שבקושי סיימה סיגריה אחת קטנה וקיבלה את האוכל לפרצופון החמדמודון שלה וקריאות ההשתוממות שלה מצלצלות כעינבלים באוזניי עד לרגעים אלו ממש. טוב קדימה... חם לי, אני רעבה ואתם הרי לא תוותרו על מנה שכזו, אז אני אחסוך לכם את הקשקשת.
מאחלת לכם סוף שבוע רגוע... לא לדבר הרבה ולא לזוז כלל!!!
באהבה גדולה,
רונה
לדג:
כמות הדגים לפי מספר הסועדים מפולטים ונקיים מעצמות
שמן לשימון התבנית
מלח
שמן כמהין או מלח כמהין, טיפות ספורות (לא חובה, מוסיף טעם אבל בהחלט מעולה גם בלי)
לרוטב יוזו:
חשוב להיות מדויקים ביחס בין הסויה ליוזו (כף נוזלים שווה לשלוש כפיות)
כמות זו מספיקה ל4-6 פילטים
1 כף + 1 כפית מיץ יוזו
3 כפות + 1 כפית רוטב סויה
לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. מייבשים את הדגים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, ממליחים. אופים כ7 דקות.
3. בינתיים, מערבבים את רוטב הסויה ומיץ היוזו ודואגים שהשמן/מלח כמהין (אם משתמשים) יהיה ליד.
4. מוציאים את הפילטים מהתנור, מניחים על צלחת הגשה ומוזגים עליהם מהרוטב. על כל דג מטפטפים טיפות ספורות משמן הכמהין או שמפזרים מלח כמהין. זהו!
* אני מגישה את הדג על אורז לבן וירקות צלויים ליד.
המנה הזו, ואינני מגזימה, היא כל כך תיק תק... שבזמן שהדג בתנור, אתם מוכרחים להחיש את צעדיכם בהכנת הרוטב כי הדג כבר יוצא.
מיץ היוזו מחכה לכם במעדניות המובחרות, הוא טיפה יקר (180 ש"ח לבקבוק), אך משתמשים בו במשורה ואורח החיים שלו (במקרר) ארוך הרבה יותר משלנו אם לא יקרה משהו עם המזג אויר הזה.
המנה הזו טעימה במיוחד... תשאלו את אורית שבקושי סיימה סיגריה אחת קטנה וקיבלה את האוכל לפרצופון החמדמודון שלה וקריאות ההשתוממות שלה מצלצלות כעינבלים באוזניי עד לרגעים אלו ממש. טוב קדימה... חם לי, אני רעבה ואתם הרי לא תוותרו על מנה שכזו, אז אני אחסוך לכם את הקשקשת.
מאחלת לכם סוף שבוע רגוע... לא לדבר הרבה ולא לזוז כלל!!!
באהבה גדולה,
רונה
לדג:
כמות הדגים לפי מספר הסועדים מפולטים ונקיים מעצמות
שמן לשימון התבנית
מלח
שמן כמהין או מלח כמהין, טיפות ספורות (לא חובה, מוסיף טעם אבל בהחלט מעולה גם בלי)
לרוטב יוזו:
חשוב להיות מדויקים ביחס בין הסויה ליוזו (כף נוזלים שווה לשלוש כפיות)
כמות זו מספיקה ל4-6 פילטים
1 כף + 1 כפית מיץ יוזו
3 כפות + 1 כפית רוטב סויה
לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. מייבשים את הדגים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, ממליחים. אופים כ7 דקות.
3. בינתיים, מערבבים את רוטב הסויה ומיץ היוזו ודואגים שהשמן/מלח כמהין (אם משתמשים) יהיה ליד.
4. מוציאים את הפילטים מהתנור, מניחים על צלחת הגשה ומוזגים עליהם מהרוטב. על כל דג מטפטפים טיפות ספורות משמן הכמהין או שמפזרים מלח כמהין. זהו!
* אני מגישה את הדג על אורז לבן וירקות צלויים ליד.
זה היה כל כך טעים....שאפילו לקריאות עונג לא היה מקום....
השבמחקהייתי המומה מזריזות וקלות ההכנה...וכמובן שביקשתי מהשף הפרטי..להביא מיד יוזו הביתה.
מנה מעולה קלילה ודיאטטית. מאוד תהנו.
נראה מעולה!!!
השבמחקספרי מהר איפה את קונה את היוזו הזה..
תודה
חיה
הי חיה, בדלישס בנאות אפקה וגם בשוק הכרמל בחנות האסייתית (אותו המחיר). בטח יש גם בעוד מקומות. בתאבון ותודה!!!
מחקאםשר לדעת במדוייק לרבי רוטב היוזו ישנה אי בהירות לגבי הכמיות
השבמחקברור מאד. בדיוק מה שכתוב.
מחק