11 ביולי 2012

ליצ'יטיני. אפריטיף!


העץ הזה צולם ימים ספורים לפני שהתנפלתי עליו וקטפתי ליצ'י כאילו ה"מחר" לא יגיע לעולם... אבל ה"מחר" הגיע ואיתו סיון עם הקוקטייל. יש מטבע לשון שסיון ואני משתמשות בו מפעם לפעם, שאומרת: "נעים לי בכל הגוף", וזה בדיוק מה שיקרה לכם כשתכינו את הקוקטייל הזה. הפרי המאד מיוחד הזה פורח וצומח בינינו בימים אלה ומתחנן ממש להיכנס לאיזה דרינק ולרענן גם אותו עצמו, אז תהיו קלילים (זה מה שאתם ממילא) ותפנו עשר דקות מזמנכם... בשבילכם. הליצ'יטיני נקרא כך על שם כוס המרטיני בו הוא מוגש, עזבו שטויות, תעשו כמונו.
שיהיה לכם שבוע מקסים וצונן...
רונה 

לליצ'יטיני:
מצרכים ל2 מנות, ברור שאפשר ורצוי להכפיל את הכמויות ויותר
1/2 כוס וודקה איכותית
1/2 כוס סאקה
4 כפות סירופ ליצ'י (מתכון בהמשך)
4 ליצ'ים טריים
קרח
לקישוט - למון גראס (לא חובה אבל ממש רצוי, גם יפה וגם מוסיף טעם)


לעבודה:
1. להכנת הסירופ ליצ'י שאותו ניתן ורצוי להכין מראש ולשמור בצנצנת במקרר...
בסיר קטן: 1/2 כוס סוכר, כוס מים ו10 ליצ'ים מקולפים. מביאים לרתיחה על אש נמוכה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
2. מניחים בכל כוס כמה קוביות קרח ומוסיפים לכל כוס מחצית מכמות הוודקה, הסאקה וסירופ הליצ'י (ללא הליצ'י שבסירופ). מוסיפים לכל כוס את הליצ'י הטריים, מקשטים במקל למון גראס ומגישים!
3. לחיים!!!


אפשר להשתמש בסירופ ליצ'י מוכן מקופסת שימורים וגם בליצ'י עצמם, אבל אין מה להשוות, הליצ'יטיני יוצא צלול וטעים בהרבה מסירופ שמכינים לבד ובינינו מה זה להמיס קצת סוכר ומים בסיר?


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות: