את דעתי על עוף אתם יודעים.... יותר משאני אוהבת עוף אני אוהבת עוף ממולא. מספיק לכם להביט במרכיבים שממלאים אותו בכדי למלא את עצמכם בשמחה. המנה הזו (בהנחה שאת העוף אנחנו לא ממציאים) היא מנה שההכנה שלה פשוטה יותר מפאזל ששה חלקים. אני עייפה היום בשביל לשכנע אתכם, ואני חושבת שלפעמים גם אתם צריכים לבוא לקראתי במערכת יחסים שלנו, אז תקנו שניים וחצי דברים, תמלאו את התרנגולת היפה ותספרו לי כמה אתם מודים לי בתגובות. אני אמתין בסבלנות, עד אז תנשמו לאט ותשתו הרבה.
רונה
לעוף הממולא:
1 עוף למילוי, לבקש מהקצב שינקה מעצמות, בד"כ צריך להזמין מראש
2+1 כפות רוטב סויה מתוק כהה (להשיג במדפים האסייתים)
3 כוסות אורז בסמטי
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לא חובה)
פירות יבשים, איזה שאוהבים משמש, שזיף, חומציות וצימוקים. קצוצים לגודל של צימוק.
מלח ופלפל
2 שיפודי עץ לסגירת העוף
לעבודה:
מחממים תנור ל200 מעלות.
1. משרים את העוף ב2 כפות רוטב סויה מתוק כהה (אם אין, מערבבים רוטב סויה ודבש בכמויות שוות, נראה לי שיצא דומה).
2. מרתיחים סיר עם מים לבישול האורז ובינתיים מחממים מחבת ומטגנים את הבצל, השום והצ'ילי. כשהבצל מתרכך מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים כ2 דקות. כשהמים רותחים מבשלים את האורז 5 דקות, מסננים, מוסיפים למחבת ומערבבים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
3. ממלאים את העוף בתערובת האורז. מניחים פיסת עור אחת על השניה ונועצים שיפוד עץ באלכסון לצד השני של העור וככה גם לכיוון השני כך שהשיפודים יוצרים איקס.
4. על תבנית או בסיר רחב שיכול להכיל את העוף, מפזרים את תערובת האורז שנותרה בתחתית התבנית ומניחים עליה את העוף. מורחים את חלקו העליון של העוף בכף נוספת של רוטב הסויה.
5. מכניסים את התבנית לא מכוסה לתנור לכ30 דקות. מכסים ומנמיחים טמפרטורה ל160 לעוד כשעה וחצי.
6. מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות.
עשיתי יצא מהמם הטעם של האורז - גן עדן ממש
השבמחקמאוד טעים, תודה.
השבמחקרק, הייתי מבשלת את האורז קצת יותר מחמש דקות, שבע עד תשע עדיף , אחרת האורז יוצא קשה.
נראה טעים מאוד
השבמחק