4 ביוני 2012

עוף עם אורז, משמש מיובש ופיסטוק

אני מאד אוהבת עוף, ואם להודות לאמת (ככה בינינו), אפילו יותר מבשר. יותר משאני אוהבת עוף אני אוהבת עוף עם הפתעות... עוף שמתבשל עם פחמימה טובה וטעמים קצת אחרים, זה חברים, מאד משמח אותי.
המנה הזו היא מנה כיפית. זו מנה שלא יכולה לאכזב אפילו את מלך הממורמרים, כי היא משמחת.
כשמרכיבים אותה, מבינים שמשהו טוב על הפרק, שום, ג'ינג'ר, דבש, קליפת תפוז וגולת הכותרת משמשים ופיסטוק.
זוהי מנה שיכולים בקלות לחשוב שעמדתם ליד איזו סבתא מאיזו עדה סודית ולמדתם את רזי הבישול שעובר מדור לדור, ויכול להיות שפשוט הצצתם בבלוג של סיון וחסכתם כמה שעות לימוד קשוחות.
אז כמו שאני תמיד מפצירה... לא להתעצל, לא להסס, קדימה לעבודה הקלילה הזו.
שיהיה לכם שבוע מקסים חברים וחברות מסורים שכמותכם.
לא לשכוח להנות בדרך, זה הכי חשוב.
זו אני, רונה...




לעוף עם האורז:
2 כפות שמן זית
8 ירכיים
1 כף מלח גס
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר
1 כף ראס אל חנות (תבלין מרוקאי, להשיג בשווקים) או להכין לבד, לינק למתכון.
400 גר' אורז בסמטי
750 מ"ל ציר עוף
1 כפית דבש
קליפה מגוררת מתפוז
1 כף חומץ שרי (או חומץ יין)
100 גר' פיסטוקים קצוצים
200 גר' משמשים מיובשים קצוצים
2 חופנים של עלי כוסברה קצוצים


לעבודה:
1. מחממים שמן במחבת רחבה שתוכל להכיל את כל התבשיל. מטגנים את הירכיים משני הכיוונים עד שמשחימים.מעבירים לצלחת.
2 משאירים במחבת כף שמן אחת ומטגנים את הבצל עם המלח עד שמתרכך. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים. מוסיפים את הראס אל חנות ומערבבים.
3. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את ציר העוף, הדבש, קליפת התפוז והחומץ ומערבבים. מוסיפים את העוף ומביאים לרחיחה, מכסים, מנמיחים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהציר נספג באורז.


4. מפזרים את הפיסטוקים והמשמשים ומערבבים. מפזרים את הכוסברה מעל ומגישים.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. הסיר על האש,בהנחה שהטעם כמו הריח ,הולך להיות חלומי...והכי כייף זה הקלילות בהכנה.גם לשונאי בישול כמוני מומלץ לנסות.

    השבמחק