שרימפסים, כשאני משלבת אותם בארוחה, ולא משנה איך, אצל ילדיי זה נחשב שהשקעתי. אז יוצא שאצלנו אוכלים די הרבה פירות ים. בדרך כלל אני נוהגת לקנות שרימפסים טריים כשגיא (משלדג ברמת אביב ג' ) מבטיח לי שהם עוד היו חיים באותו בוקר. לאחרונה גיליתי יבוא של שרימפסים קפואים של חברה בשם "קינגפישר", מקפיאים אותם נאים ועטופים בשכבת קרח דקה. אין מילים כמה שהשרימפסים האלו טעימים, עסיסיים, ענקיים ולשמחתם של ילדי - נטולי זנבות. בשקית יש קילו של שרימפסים והתאמתי את המתכון כך שהשתמשתי בכל השקית. (את השרימפס האלו אני קונה ב"דלישס" בנאות אפקה ואפשר גם להשיג בסניפי "טיב טעם").
לפסטה עם שרימפס:
0.5 ק"ג פסטת לינגוויני טרייה, או כל פסטה אחרת שתבחרו, מבושלת לפי הוראות יצרן
כף שמן זית
כרישה גדולה פרוסה לפרוסות דקות
פלפל ירוק או אדום חריף, חתוך לחצי באורך ופרוס לפרוסות דקות (בלי הגרעינים למי שלא אוהב חריף)
1 ק"ג שרימפסים טריים או קפואים, מקולפים, מופשרים ומיובשים
2-3 מיכלי יוגורט (אני משתמשת ביוגורמה)
מלח
2 כפיות שמן מפטריות כמהין לבנות (אפשר להשיג בכל המעדניות)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
גוש פרמזן טרי להגשה
* כמובן שניתן להוסיף לפסטה הזו ג'ינג'ר, שום, כוסברה וכל שאר התיבלונים שאתם אוהבים. בגלל שטעמו של שמן הכמהין הוא עדין (שמוסיפים אותו בעדינות, כמו שצריך) בחרתי להוסיף טעמים פחות מורגשים ולתת לו לככב.
לעבודה:
1. מחממים מחבת רחבה וכבדה שתוכל להכיל את כל המרכיבים, ומוסיפים את שמן הזית.
2. מאדים את הכרישה והפלפל עד שהכרישה מתרככת ונהיית שקופה. כ7 דקות.
3. מוסיפים את השרימפס ומערבבים, עד שהשרימפס מאבדים משקיפותם ולא יותר.
4. מוסיפים את היוגורט, שלושה מיכלים למי שמעדיף יותר רוטב. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים. ממליחים לפי הטעם ומכבים את האש.
5. מוסיפים את שמן הכמהין, מערבבים, מפזרים את את עלי הפטרוזיליה ומגישים.
6. הפסטה הזו אוהבת פרמזן וכל סועד יכול להוסיף לעצמו לקערה.
בתאבון!!!
לפסטה עם שרימפס:
0.5 ק"ג פסטת לינגוויני טרייה, או כל פסטה אחרת שתבחרו, מבושלת לפי הוראות יצרן
כף שמן זית
כרישה גדולה פרוסה לפרוסות דקות
פלפל ירוק או אדום חריף, חתוך לחצי באורך ופרוס לפרוסות דקות (בלי הגרעינים למי שלא אוהב חריף)
1 ק"ג שרימפסים טריים או קפואים, מקולפים, מופשרים ומיובשים
2-3 מיכלי יוגורט (אני משתמשת ביוגורמה)
מלח
2 כפיות שמן מפטריות כמהין לבנות (אפשר להשיג בכל המעדניות)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
גוש פרמזן טרי להגשה
* כמובן שניתן להוסיף לפסטה הזו ג'ינג'ר, שום, כוסברה וכל שאר התיבלונים שאתם אוהבים. בגלל שטעמו של שמן הכמהין הוא עדין (שמוסיפים אותו בעדינות, כמו שצריך) בחרתי להוסיף טעמים פחות מורגשים ולתת לו לככב.
לעבודה:
1. מחממים מחבת רחבה וכבדה שתוכל להכיל את כל המרכיבים, ומוסיפים את שמן הזית.
2. מאדים את הכרישה והפלפל עד שהכרישה מתרככת ונהיית שקופה. כ7 דקות.
3. מוסיפים את השרימפס ומערבבים, עד שהשרימפס מאבדים משקיפותם ולא יותר.
4. מוסיפים את היוגורט, שלושה מיכלים למי שמעדיף יותר רוטב. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים. ממליחים לפי הטעם ומכבים את האש.
5. מוסיפים את שמן הכמהין, מערבבים, מפזרים את את עלי הפטרוזיליה ומגישים.
6. הפסטה הזו אוהבת פרמזן וכל סועד יכול להוסיף לעצמו לקערה.
בתאבון!!!
נורא ואיום כמה שזה טעים.
השבמחק