22 במרץ 2012

עוגת שוקולד מושחתת, אם כבר... אז כבר!!!

זה לא אמיתי שעדיין לא העליתי אף לא פוסט אחד על שוקולד!!! מי שמכיר אותי יודע ששוקולד זו אהבת חיי ובחלומותי השווים ביותר אני רוחצת באמבט שוקולד.... (סורי רוני...)
מתכון מעולה! מין מוס שוקולד אפוי, נהדר להכין אותו יום קודם ונהדר לאכול אותו אם נשאר, גם אחרי מספר ימים...
מאד פשוט למי שיש לו מקציף חשמלי. כשר לפסח אמרתי???
העוגה הזו לא נפרסת לפרוסות, אלא לוקחים ממנה עם כף הגשה... בדיוק כמו שאני אוהבת.
החברות שלי  קוראות לה "עוגת השליחטה".
ראו הוזהרתם!!!


לעוגה המופלאה: 
5 ביצים גדולות ולא מופרדות!
340 גר' שוקולד משובח (לינדט, קוט דור ושכמותם)
200 גר' חמאה
1/3 + 2/3 כוסות סוכר (סה"כ כוס) אני מורידה כף מכל אחת מהמדידות שיהיה יותר מריר
חצי כוס מים
מעט חמאה לשימון התבנית


לעבודה:
1. מכניסים את הביצים ו1/3 כוס סוכר לתוך קערת המערבל עם המקציף. מקציפים עד שמשליש את הנפח ונהיה ממש בהיר וקטיפתי, כ10 דקות.


בינתיים...
2. מחממים תנור ל150 מעלות.
3. ממיסים במיקרו לאט לאט את החמאה והשוקולד.
4. בסיר קטן ממיסים את 2/3 כוס הסוכר והמים רק עד שהסוכר נמס.
5. מוסיפים את הסירופ לשוקולד.



6. מקפלים את השוקולד לתוך קציפת הביצים כך: לוקחים כף גדולה מהקצף ומערבבים בפראות לתוך השוקולד ואז מוזגים את השוקולד לתוך קצף הביצים ומקפלים בעדינות.
7. מעבירים הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור על תבנית אפייה שטוחה מלאה במים (או לתבנית עוגה רחבה יותר ושהמים יגיעו לחצי הגובה של התבנית עם העוגה). אופים כ40 דקות רק עד שקיסם יוצא מהעוגה עמוס בפירורים לחים.


8. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר. כשהעוגה מתייבשת אפשר לפזר אבקת סוכר. לא חייבים. נחמד להגיש עם ענן קצפת.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


8 תגובות:

  1. העוגה בתנור..אדווח לך עוד 40דקות..

    השבמחק
  2. פיתרון לכל יום שמח וכמובן עצוב.... כבר מכינה . וגם בפסח

    השבמחק
  3. היי
    מכירה את העוגה בוורסיה מעט שונה,רציתי לדעת מה תפקיד הסירופ סוכר והאם הוא עדיף על הקצפת הביצים עם כל כמות הסוכר מהתחלה?

    השבמחק
  4. הסירופ סוכר איכשהו במתכון קריטי למרקם של העוגה. אין כאן צורך להפוך אותו למרנג. העוגה הזו מדהימה בדיוק איכשהי. ממש ממליצה לנסות!

    השבמחק
  5. היי!
    המתכון הוא לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ?
    תודה!

    השבמחק
  6. על איזה חום לאפות?

    השבמחק