איך אפשר להתעלם מהפטריות היפהפיות שהשוק מציע? לא יכולתי.
מתכון קלאסי של פטריות טריות וקצת מיובשות שמתבשלות עם גריסים. מרק אחרון לחורף.
למרק:
כוס גריסי פנינה
60 גרם פטריות מיובשות, אני השתמשתי בפורצ'יני ושיטאקה
3 כפות שמן זית, תרגישו חופשי להשתמש בחמאה במקום
2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות של כחצי סנטימטר
כרישה בינונית פרוסה לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
גזר בינוני פרוס... כנ"ל
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
750 גרם פטריות טריות חתוכות לקוביות, ערבבו מכל הסוגים שיש בשוק
גבעול מרווה עם עלים
14 כוסות ציר ירקות, עוף או מים או שילוב בינהם.
* להגשה: פרוסת לחם עם גבינת סנט מור בגריל
לעבודה:
1. משרים במים רותחים את הפטריות היבשות למשך כ20 דקות, עד לריכוך.
2. בינתיים, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הגריסים, קולים כ5 דקות תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח הקלייה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. מוסיפים את 2 כפות השמן לסיר מרק גדול ומוסיפים את הגזר, כרישה, סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל ושום.
מטגנים כ10 דקות עד שהירקות מתאדים. ממליחים.
4. מסננים את הפטריות היבשות, פורסים לפרוסות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הפטריות הטריות והמרווה (גם את הגבעול) ומאדים דקות ספורות. ממליחים ומפלפלים.
5. מוסיפים את הגריסים והנוזלים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
6. מבשלים כשעה או עד שהגריסים מוכנים לאכילה. טועמים ומתקנים תיבול.
מתכון קלאסי של פטריות טריות וקצת מיובשות שמתבשלות עם גריסים. מרק אחרון לחורף.
למרק:
כוס גריסי פנינה
60 גרם פטריות מיובשות, אני השתמשתי בפורצ'יני ושיטאקה
3 כפות שמן זית, תרגישו חופשי להשתמש בחמאה במקום
2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות של כחצי סנטימטר
כרישה בינונית פרוסה לפרוסות בעובי חצי סנטימטר
גזר בינוני פרוס... כנ"ל
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
750 גרם פטריות טריות חתוכות לקוביות, ערבבו מכל הסוגים שיש בשוק
גבעול מרווה עם עלים
14 כוסות ציר ירקות, עוף או מים או שילוב בינהם.
* להגשה: פרוסת לחם עם גבינת סנט מור בגריל
לעבודה:
1. משרים במים רותחים את הפטריות היבשות למשך כ20 דקות, עד לריכוך.
2. בינתיים, מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הגריסים, קולים כ5 דקות תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח הקלייה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. מוסיפים את 2 כפות השמן לסיר מרק גדול ומוסיפים את הגזר, כרישה, סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל ושום.
מטגנים כ10 דקות עד שהירקות מתאדים. ממליחים.
4. מסננים את הפטריות היבשות, פורסים לפרוסות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הפטריות הטריות והמרווה (גם את הגבעול) ומאדים דקות ספורות. ממליחים ומפלפלים.
5. מוסיפים את הגריסים והנוזלים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
6. מבשלים כשעה או עד שהגריסים מוכנים לאכילה. טועמים ומתקנים תיבול.
אוי סיווקי סיווקי. טעים טעים. מה יהיה? לפחות זה מזין ובריא.
השבמחקכפטריות לאחר הגשם מתפשטים באתר המקסים שלך מתכונים וצילומים משובבי נפש. זה נותן טעם לחיים.
השבמחקאני גם טעמתי וגם הכנתי. מצוין!!!
השבמחקאהבתי את הבלוג, וכלי הקרמיקה מהממים.
השבמחקאך אנא בדקי מה בדיוק את מתייגת כ" ללא גלוטן" כי יש הרבה טעויות.
סתם למשל- גריסים זו חיטה-- וכמובן גלוטן!! ( ורגב, גם סויה רגילה מכילה גלוטן .. כמו עוד הרבה דברים שלא היינו מעלים בדעתינו :) )
ממש תודה! מיד עדכנתי את הגריסים. לגבי הסויה כיוון שיש כזו נטולת גלוטן מניחה שלמי שיש רגישות מכיר אותה. תודה רבה!!!
מחק