6 בפברואר 2012

אורז צבעוני

היה לי העונג להיות מוזמנת לארוחת ערב אצל בושי מרדור לפני מספר שנים, בעקבות ארוחת הערב הנהדרת הגעתי אליה לקורס בישול עם חברות. מאד כייף אצל בושי במטבח. מכל הדברים שבישלנו יחד, האורז הזה הכי שימושי לי. אני כבר לא זוכרת את המרכיבים שבושי הוסיפה לאורז וזה כנראה לא כ"כ משנה כי אני משתמשת כל פעם במה שיש לי בבית.
אורז יפהפה ועמוס בטעמים לבחירתכם. תרומתי לט"ו בשבט.
חג שמח!


לאורז הצבעוני:

אורז מוכן  (למתכון לאורז אחד אחד ללחוץ פה) 
מה שיש בבית

זה מה שלי היה...
בצל (אפשר כרישה)
פלפל ירוק חריף
שום
ג'ינג'ר טרי
צימוקים
חומציות יבשות
פיסטוקים
גרעיני דלעת
אורגנו טרי
טימין
לימון, כולל קליפה
תרמילי הל
שמן זית, מלח, פלפל (השתמשתי בפלפל אדום שלם)



לעבודה:
1. קוצצים את כל המרכיבים, כל אחד בנפרד. את הלימון פרסתי לפרוסות דקות, הוצאתי את הגרעינים וקצצתי עם הקליפה. את גרעיני הדלעת השארתי שלמים ואת גרעיני ההל הוצאתי מהתרמילים.
2. מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית ומאדים את הבצל עם השום והפלפל החריף.
3. מוסיפים בהדרגה את כל שאר המרכיבים מהקשים ועד העלים הירוקים.
4. ממליחים ומפלפלים, אני התאהבתי בפלפל אדום שלם שמתפצפץ בפה ומשאיר טעם נהדר.
5. מעבירים את האורז המוכן למחבת ומערבבים.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. זה נראה כאילו אני "מושתלת" אבל אני לא.גם את זה טעמתי, ואני דווקא מאנשי התפוח אדמה אמה מה, האורז הזה הוא באמת אחת היציאות היותר חזקות, הוא מרהיב ביופיו ומלא בטעמים שמשמחים את הפה לא פחות מהעיניים..כדאי.וקל.

    השבמחק