22 בינואר 2012

שניצלים מושלמים

אין על השניצלים שלי!!! אני יודעת שזו תעוזה לבוא בכזו הצהרה אבל עד שלא תנסו לא תדעו.
רוטב הטריאקי מרכך אותם, הקימוח הראשוני ורק לאחריו הביצה והפנקו גורמים לבשר העוף להישאר סופר עסיסי בעוד המעטפת פריכה. הטיגון העמוק שהרבה נמנעים ממנו הוא החסכוני ביותר מבחינת שומן, כל עוד השמן בטמפרטורה הנכונה (ובמתכון יש הסבר איך לוודא שהוא אכן כזה), תוכלו לראות איך כשאתם מוציאים את השניצלים כמעט ולא יוצא מהם שומן.

לשניצלים המושלמים:
פילה של עוף
רוטב טריאקי (לא הכבד, אלא המרינדה הדלילה, ראו תמונה)
קמח רגיל
ביצה (או ביצים, תלוי כמה מכינים)
פנקו (פירורי לחם יפניים) אפשר היום להשיג אותם בכל מרכול.
מלח


לעבודה:
1. משרים את ניתחי הפילה בכמות מינימלית של מרינדת הטריאקי. (אני השתמשתי ב2 כפות).
אפשר להשרות חצי שעה ואפשר ואף רצוי לילה במקרר.
2. על צלחת שטוחה אחת מפזרים את הקמח (לערבב קצת מלח לתוכו) ועל צלחת שטוחה נוספת מפזרים את פירורי הפנקו. בקערה את הביצה הטרופה.


3. מקמחים את הפילטים, טובלים בביצה ולבסוף מכסים בפירורי הפנקו.


עד כאן אפשר לארוז בקופסא את השניצלים, להפריד אותם זה מזה בשקיות סנדוויץ ולהקפיא. שיטה מאד נוחה במיוחד לשעות חירום.

4. ממלאים שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה (השמן צריך לכסות את השניצלים). רצוי להשתמש בשיטה הקבועה שלי והיא: לטפטף טיפות בודדות של מים לשמן הקר, כשהשמן מתחמם הטיפות מתחילות "להתפוצץ" וכשמפסיקות השמן בחום אידיאלי לטיגון.


5. מטגנים את השניצלים (לא צריך אפילו להפוך) עד שמזהיבים ומוציאים על צלחת שעליה נייר סופג. (כבר על הנייר תוכלו לראות את מעט השמן שנשאר על השניצל).

נו, אז של מי יותר טעים?
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


13 תגובות:

  1. ביקרתי אצלך חמודה אחרי שאמא סיפרה לי על הבלוג שלך
    אנסה את השניצלים בקרוב
    רותי קידר

    השבמחק
  2. אלפים של שניצלים כאלה עברו לי בבטן החסונה שלי....תמיד בעמידה,הם היו זמינים שם על השיש, לא חשבתי פעמיים אפילו פעם אחת אם זה שווה את הקלוריות או לא, זה שווה, מאד שווה.

    השבמחק
  3. תמיד יש מה ללמוד ! ואכן למדתי עוד משהו על פירורי הלחם היפנים שלא חשבתי שאפשר אנסה ואחזור עם ממצאים ,נשמע שווה ביותר.

    השבמחק
  4. אנונימי אמרה: "אנסה"
    ואני כבר א נ ס ת י כמה שניצלים כאלה.
    מזל שתמיד נדב היה צריך להגיע מבית הספר לאכול צהריים

    השבמחק
  5. סאני בטוח ימות על זה . יסססס.

    השבמחק
  6. פרי, אם הצלחתי ללמד אותך משהו זה כבר היה שווה.

    השבמחק
  7. שיטה אחרת לבדיקת חום השמן בלי שישפירץ על הכל וגם בל סדנת כוויה , היא להכניס לשמן ידית של כף עץ (או כל כל עץ אחר) כשהשמן חם מאספות בועות סביב הפריט העץ שהוכנס לשמן.

    השבמחק
  8. הי ליאת תודה! אבל באמת שזה לא משפריץ בסך הכל מדובר בטיפות שמן ספורות והן עושות רעש יותר מהכל. וגם ככה לא צריך לבדוק כל הזמן ואפשר להיות עסוקים בדברים אחרים עד "שהתזמורת" נגמרת.

    השבמחק
  9. נסו במקום ביצים לטבול את החזה עוף באבקת טמפורה שדוללה במים. אני מכניסה לתוך הטמפורה גם מעט אבקת שום ולאחר מגן טובלת בפנקו בטעמים. יש פנקו בטעם לימון או פנקו בטעם גריל. את אבקת הטמפורה ואת סוגי בפנקו ניתן למצוא בכל מרכול במדפי פירורי הלחם. השניצלים יוצאים רכים, טעימים, פריכים וגם ללא הביצים.

    השבמחק
  10. נראה טעים.
    האם אינך מויספה עוד תיבול?רק את הטריאקי?אשמח לנסות.תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני רק מוסיפה מלח לפנקו או לקמח או לביצים, אפשר גם פלפל.

      מחק
  11. איך שומרים על טמפרטורת השמן לאורך הטיגון (אצלי השמן פשוט ממשיך להתחמם)?

    השבמחק
  12. משחקים עם האש. אם את רואה שהשניצלים משחימים מהר מדי אני מורידה את הטמפ ואז מעלה שוב.

    השבמחק