בזכות הספר "דגים ופירות ים" של יונתן רושפלד התחלתי בהכנת מתכוני דגים ופירות ים ובהצלחה רבה.
בחרתי דווקא את המתכון הזה כי הוא מאד קל, הוא מאד מאד טעים ובטח רובכם פיספסתם אותו בספר כי לא מופיעה תמונה...
למרק:
2 ליטר מים
5 כפות משחת מיסו לבן
חצי כוס עלי כוסברה
חצי כוס עלי בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות ג'ינג'ר פרוס לגפרורים דקים
שליש כוס רוטב סויה בהיר
2 כפיות שמן שומשום
מלח
מיץ מלימון אחד
כ-18 קציצות:
חצי קילו פילה דג ים לבן
1 כוס עלי כוסברה
1 שן שום כתושה
2 כפות ג'ינג'ר מגורר דק
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות רוטב סויה בהיר
1 כף שמן שומשום
לעבודה:
בחרתי דווקא את המתכון הזה כי הוא מאד קל, הוא מאד מאד טעים ובטח רובכם פיספסתם אותו בספר כי לא מופיעה תמונה...
למרק:
2 ליטר מים
5 כפות משחת מיסו לבן
חצי כוס עלי כוסברה
חצי כוס עלי בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות ג'ינג'ר פרוס לגפרורים דקים
שליש כוס רוטב סויה בהיר
2 כפיות שמן שומשום
מלח
מיץ מלימון אחד
כ-18 קציצות:
חצי קילו פילה דג ים לבן
1 כוס עלי כוסברה
1 שן שום כתושה
2 כפות ג'ינג'ר מגורר דק
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות רוטב סויה בהיר
1 כף שמן שומשום
לעבודה:
1. לבעלי מעבד מזון - אין צורך לקצוץ את כל מרכיבי הקציצות, פשוט לקצוץ במעבד מזון את כל החומרים מלבד הדג ורק בסוף להכניס את הדג לכמה פולסים. למי שאין מעבד מזון יש לקצוץ את הדג בסכין ולהוסיף אליו את כל המרכיבים הקצוצים.
2. יוצרים כדורים ומתאפקים לא לאכול (מעולה בתור טרטר).
3. מרתיחים את המים עם המיסו ומוסיפים את כדורי הדגים. מבשלים כ2 דקות ומוסיפים את שאר החומרים מלבד שמן השומשום.
4. מגישים ומטפטפים כמה טיפות שמן שומשום מעל כל קערת מרק.
איזה צילומים חדים ומגרים!!את מושלמת ודי...
השבמחקאחד המרקים המשובחים שיש וקל לעשיה. אהבתי אש.
השבמחק