13 בדצמבר 2011

לביבות שוק

לא חשבתי להעלות פוסט על לביבות, אבל כשהגעתי לשוק האוכל בנמל תל אביב וראיתי את הדוכן של תפוחי האדמה מיד נמלכתי בדעתי.



 
ללביבות:
1.5 ק"ג תפוחי אדמה מכל הזנים האפשריים מגוררים גס
1 כרישה קצוצה דק
3 ביצים גדולות (עוד ביצה פחות ביצה)

1 כף מחוקה מלח



להגשה:
שמנת חמוצה או יוגורט
בצל ירוק קצוץ




לעבודה:
1. מניחים את תפוחי האדמה המגוררים בתוך מסננת מעל קערה, בערך חצי שעה. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה נפרדת. בקערה שמי התפוחי אדמה נזלו אליה נשאר כל העמילן. מוציאים את המים ומעבירים בעזרת האצבעות את כל העמילן מתחתית הקערה לקערת תפוחי האדמה, מערבבים היטב. מוסיפים ביצים. כמה? תלוי. אנחנו רוצים שהביצים ידביקו את התפוחי אדמה אבל לא יהפכו אותם לנוזליים. מוסיפים מלח.
2. לטיגון! מחממים כמות נדיה של שמן במחבת ( אל תשכחו לטפטף טיפת מים בעוד השמן קר, נדע שהשמן חם כשהטיפה תסיים להתפצפץ) . לוקחים ביד מהתפוחי אדמה סוחטים ומהדקים ומכניסים לשמן החם. לאחר שצד אחד משחים הופכים לצד השני עד השחמה.
3. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
4. מערבבים את השמנת עם הבצל ירוק ומגישים ליד הלביבות.

להסתער ! ! !






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


6 תגובות:

  1. הריוניות....? מקסים ולהסתער עוד יותר..... הצבעים כאן נהדרים

    השבמחק
  2. צילומים מקסימים
    תודה על הרעיון
    יאומץ עוד השנה...

    השבמחק
  3. קצר וקולע! צילומים מהפנטים... תודה

    השבמחק
  4. מתכון מדליק!
    הערה אחת: "נמלחתי?" זה לא "נמלכתי"?

    השבמחק
  5. ברור שנמלכתי, תודה! מיד מתקנת.

    השבמחק
  6. המתכון מגרה בטירוף ! איזה כיף שחנוכה מתקרב...סיבה למסיבה ותירוץ טוב לנסות את המתכון...

    השבמחק