הסופגניות הפשוטות להכנה של אסם מחזירות אותי לבית של סבתא לאה...
לבלילה:
2 יוגורט (ממש לא משנה כמה אחוזי שומן ואיזה סוג)
2 ביצים גדולות
1 חבילת קמח אסם תופח (קטן)
3 כפות סוכר
1 כף ברנדי (יש שמועה שהאלכוהול עוזר בדחיית השמן מן הסופגניה)
1 כפית תמצית וניל אמיתית ואיכותית
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט וטעם
2. בינתיים מביאים את השמן לרתיחה.
3. בעזרת כף יוצקים את הבלילה לתוך השמן, כשצד אחד מזהיב הופכים לצד השני עד להזהבה
עמוקה.
4. לא מצופפים את הסופגניות בסיר, ולהניח על נייר סופג כשמוכן.
5. מניחים על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
כשהשמן עדיין קר משפריצים עליו כמה טיפות מים, ברגע שהמים מפסיקים להתפצפצ, השמן בטמפרטורה המדויקת לטיגון.
להתאהב מחדש ! ! !
לבלילה:
2 יוגורט (ממש לא משנה כמה אחוזי שומן ואיזה סוג)
2 ביצים גדולות
1 חבילת קמח אסם תופח (קטן)
3 כפות סוכר
1 כף ברנדי (יש שמועה שהאלכוהול עוזר בדחיית השמן מן הסופגניה)
1 כפית תמצית וניל אמיתית ואיכותית
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט וטעם
בדיוק כך הבלילה צריכה להראות |
לעבודה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה, נותנים לנוח כרבע שעה.2. בינתיים מביאים את השמן לרתיחה.
3. בעזרת כף יוצקים את הבלילה לתוך השמן, כשצד אחד מזהיב הופכים לצד השני עד להזהבה
עמוקה.
4. לא מצופפים את הסופגניות בסיר, ולהניח על נייר סופג כשמוכן.
5. מניחים על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
כשהשמן עדיין קר משפריצים עליו כמה טיפות מים, ברגע שהמים מפסיקים להתפצפצ, השמן בטמפרטורה המדויקת לטיגון.
להתאהב מחדש ! ! !
טעם של ילדות...... ממממ טעים ומדהים
השבמחקסיו, מעלה זכרונות מחנוכה שעבר... איזה כייף ששוב חנוכה.
השבמחק