בצק מושלם של מרת'ה סטיוארט, מיועד לכל סוגי הפאיים, טארט טאטןומאפים אחרים שדורשים בצק פריך. הוא יכול לשמש למאפים מתוקים ומלוחים.
הבצק הזה קצת מפונדרק, הוא מעדיף שיתעסקו איתו כמה שפחות, הוא אוהב שקר לו והוא מאד אוהב לנוח. תפנקו אותו, זה משתלם.
אם עובדים עם הבצק נכון הוא יוצא פריך כמעט כמו עלים.
אני עובדת עם בצק זה עוד מהימים שהיתה לי קונדיטוריה.
כמות זו מספיקה לפאי אחד או שני טארטים.
2 וחצי כוסות קמח רגיל (350 גרם)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס מים קרים 240 מ״ל
לעבודה:
1. לערבב במעבד מזון או בקערה ביד, קמח, סוכר ומלח.
2. להוסיף את קוביות החמאה הקרה (לפורר בידיים או להפעיל מעבד מזון בפולסים) עד שנשארים גושי חמאה בגדלים שונים. הגודל הגדול ביותר בגודל אפונה.
3. מוסיפים את כוס המים ושוב במספר פולסים עד שרוב הקמח נתפס במים. מוציאים מהמעבד מזון ובעזרת הידיים מאגדים את כל הפירורים לבצק ומשטיחים לעיגול. חוצים באמצע (תלוי בדרישת המתכון) והופכים כל חצי לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.
הבצק הזה קצת מפונדרק, הוא מעדיף שיתעסקו איתו כמה שפחות, הוא אוהב שקר לו והוא מאד אוהב לנוח. תפנקו אותו, זה משתלם.
באמת מושלם.... כרגע הכנתי פאי
השבמחקאפשרי לאפות אותו כבסיס לעוגת גבינה?
השבמחקלא. יש לי עוגת גבינה נהדרת בבלוג עם קראסט.
השבמחק